Perchezitii in Suceava la o retea care actiona in 14 judete pentru evaziune fiscala si spalare de bani


Intră acum și în grupul de

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Ialomiţa împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară  din 14 judeţe inclusiv Suceava au efectuat miercuri un număr de 134 percheziţii domiciliare, în cadrul unei acţiuni privind destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat in executarea de activităţi de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

perchezitii mascati

 

În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2010 – 2011, suspecţii au acţionat în mod coordonat prin executarea unor activităţi specifice evaziunii fiscale, concretizate în evidenţierea, in actele contabile ale mai multor societăţi comerciale a unor cheltuieli fictive, scopul urmărit fiind diminuarea bazei de impozitare şi a TVA de plată, activitatea descrisă fiind dublată de transferuri succesive ale sumelor de bani pretins a reprezenta contravaloarea operaţiunilor nereale astfel evidenţiate, în scopul ascunderii originii lor ilicite. În circuitul fraudulos astfel conceput erau implicate societăţi comerciale cu comportament specific entităţilor economice de tip “fantomă”, deţinute şi coordonate de membrii grupului.

 

Sumele de bani vehiculate în conturile societăţilor utilizate pentru a crea o aparenţă de veridicitate relaţiilor comerciale declarate, erau in final fie retrase in numerar, fie virate in conturile membrilor grupului infracţional.

Valoarea prejudiciului estimat depaseste suma de 2,5  milioane euro.

 

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Ialomiţa urmează a fi aduse 42 de persoane, urmând a se analiza şi dispune asupra măsurilor preventive necesar a fi adoptate, cu respectarea dispoziţiilor legale incidente.


Intră acum și în grupul de