La Suceava, planul de mobilizare in caz de razboi va fi reactualizat pana la mijlocul acestei luni


Intră acum și în grupul de

Până în data de 14 martie autorităţile sucevene reactualizează planul de mobilizare în caz de război, a declarat joi, şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor. Potrivit acestuia, planul de mobilizare în caz de război se actualizează periodic, având o valabilitate de până la patru ani. Nechifor nu a putut preciza când a fost făcută ultima actualizare.

nechifor

El a menţionat că această actualizare nu are legătură cu situaţia din Ucraina, dar că este bine ca aceste planuri să fie revăzute şi corelate cu situaţia actuală. „E bine să fim pregătiţi. Un stat precum România, ca membru UE şi NATO, are obligaţia de a pregăti acest tip de situaţie posibilă şi ne vom încadra în termenele avansate. Până în 14 martie trebuie să facem propuneri pentru Guvern, în sensul de asigurare a resurselor şi să identificăm toate elementele locale pe linie militară şi de siguranţă publică”, a spus preşedintele CJ Suceava, într-o conferinţă de presă.

Totodată, el a mai precizat că sunt verificate şi toate adăposturile civile, dar şi ceea ce ţine de aprovizionarea cu alimente şi carburanţi. „Sper să nu fie cazul să şi aplicăm aceste lucruri”, a spus preşedintele CJ Suceava.

El a arătat că situaţia fiind inflamată în teritoriile de la est de România, crede că e bine să se revadă planurile pentru mobilizare în situaţii de război. „Trebuie să fim pregătiţi şi românii să fie protejaţi”, a subliniat Nechifor.


Intră acum și în grupul de