Amenzi in valoare de aproape 173.000 de lei, aplicate de comisarii Protectiei Consumatorului Suceava, in luna februarie


Intră acum și în grupul de

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Suceava a desfasurat, in luna februarie, 320 actiuni de control, in cursul carora s-au aplicat 127 amenzi in valoare totala de 172.850 lei.

Potrivit, comisarului-sef adjunct al CJPCV Suceava, Vasile Latiş, printre tematicile desfasurate in cursul lunii trecute, tematici la nivel national dispuse de ANPC Bucuresti, s-a numarat tematica de control privind respectarea prevederilor legale privind modul de comercializare si etichetare a produselor ecologice. “S-au efectuat 13 actiuni de control, aplicandu-se 4 amenzi in valoare de 11.000 lei. Ca deficiente s-a retinut: lipsa traducerii in limba romana a etichetei, lista incompleta a ingredientelor, lipsa producatorului sau importatorului inscrisa pe ambalaj”, precizează Latiş, într-un comunicat de presă.

Vasile Latiş

El a mai amintit de tematica de control privind respectarea prevederilor legale privind comercializarea painii si a produselor de panificatie. “S-au efectuat 25 actiuni de control, la care s-au aplicat 5 amenzi in valoare de 1850 lei,pentru neafisarea pretului la kilogram pe eticheta de pret”, a arătat comisarul-sef adjunct al CJPC Suceava.

Nu în ultimul rand, Vasile Latis a mentionat în comunicat despre tematica de control privind respectarea prevederilor legale privind calitatea, modul de comercializare si etichetare a uleiului de masline si a maslinelor.”S-au efectuat 33 actiuni de control, aplicandu-se 11 amenzi in valoare de 24000 lei,oprindu-se temporar de la comercializare produse in valoare de 7660,43 lei si definitiv de la comercializare produse in valoare de 349,92 lei. Ca deficiente s-au retinut: lipsa traducere in limba romana, informatii incomplete pe eticheta(lipsa calibru la masline)”, a explicat Latiş.

Tot in cursul lunii februarie, a mai mentionat comisarul-sef adjunct al CJPC Suceava, s-au inregistrat 146 reclamatii, cele mai multe la societatile de telefonie mobila.


Intră acum și în grupul de