Reclama luminoasa de pe Spitalul Judetean Suceava a luat foc din cauza unui scurtcircuit


Intră acum și în grupul de

 Militarii Detaşamentului de pompieri Suceava au intervenit, miercuri seara,  cu o autospecială de stingere, una pentru descarcerare şi o autoscară mecanică, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la reclama luminoasă a Spitalului de Urgenţă „Sf. Ioan Cel Nou” Suceava, montată la nivelul etajului zece al clădirii.

 Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Bucovina” Suceava, plt. adj. Alin Găleată, la sosirea echipajelor, ardea prima literă „A” din componenţa cuvântului „SUCEAVA”, existând pericolul de propagare la celelalte litere ale reclamei.

spital suceava

” Pompierii au scos de sub tensiune firma luminoasă, după care au localizat şi lichidat incendiul cu ajutorul a două stingătoare cu pulbere şi dioxid de carbon, tip „P6”.  Au ars materialele combustibile din care era confecţionată litera şi s-au degradat literele învecinate precum şi un metru pătrat din faţada clădirii”, a declarat Alin Găleată.

El a arătat că,  cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric cu izolaţia deteriorată şi a fost favorizat de vremea ploioasă.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

 


Intră acum și în grupul de