Acasă Actualitate Amenzi in valoare de aproape 173.000 de lei, aplicate de comisarii Protectiei...

Amenzi in valoare de aproape 173.000 de lei, aplicate de comisarii Protectiei Consumatorului Suceava, in luna februarie


Intră acum și în grupul de

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Suceava a desfasurat, in luna februarie, 320 actiuni de control, in cursul carora s-au aplicat 127 amenzi in valoare totala de 172.850 lei.

Potrivit, comisarului-sef adjunct al CJPCV Suceava, Vasile Latiş, printre tematicile desfasurate in cursul lunii trecute, tematici la nivel national dispuse de ANPC Bucuresti, s-a numarat tematica de control privind respectarea prevederilor legale privind modul de comercializare si etichetare a produselor ecologice. “S-au efectuat 13 actiuni de control, aplicandu-se 4 amenzi in valoare de 11.000 lei. Ca deficiente s-a retinut: lipsa traducerii in limba romana a etichetei, lista incompleta a ingredientelor, lipsa producatorului sau importatorului inscrisa pe ambalaj”, precizează Latiş, într-un comunicat de presă.



Vasile Latiş

El a mai amintit de tematica de control privind respectarea prevederilor legale privind comercializarea painii si a produselor de panificatie. “S-au efectuat 25 actiuni de control, la care s-au aplicat 5 amenzi in valoare de 1850 lei,pentru neafisarea pretului la kilogram pe eticheta de pret”, a arătat comisarul-sef adjunct al CJPC Suceava.

Nu în ultimul rand, Vasile Latis a mentionat în comunicat despre tematica de control privind respectarea prevederilor legale privind calitatea, modul de comercializare si etichetare a uleiului de masline si a maslinelor.”S-au efectuat 33 actiuni de control, aplicandu-se 11 amenzi in valoare de 24000 lei,oprindu-se temporar de la comercializare produse in valoare de 7660,43 lei si definitiv de la comercializare produse in valoare de 349,92 lei. Ca deficiente s-au retinut: lipsa traducere in limba romana, informatii incomplete pe eticheta(lipsa calibru la masline)”, a explicat Latiş.

Tot in cursul lunii februarie, a mai mentionat comisarul-sef adjunct al CJPC Suceava, s-au inregistrat 146 reclamatii, cele mai multe la societatile de telefonie mobila.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version