Incendiu la un apartament dintr-un bloc de pe strada Scurta, din Suceava. Proprietarul, in varsta de 80 de ani, si-a pierdut viata


Intră acum și în grupul de

 Militarii Detaşamentului de pompieri Suceava au intervenit, vineri dimineaţă, cu o autospecială de stingere, una pentru descarcerare şi o autosanitară SMURD, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament dintr-un bloc de locuinţe situat pe strada Scurtă, din municipiul Suceava.

autospeciala pompieri

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Bucovina” Suceava, plt. adj. Alin Găleată, la sosirea echipajelor, flăcările se manifestau în interiorul dormitorului, iar restul apartamentului era inundat cu fum.

 „În holul locuinţei a fost găsit proprietarul, C.D. (80 ani), în stare de inconştienţă. Acesta a fost extras imediat şi predat echipajelor SMURD şi SAJ care au efectuat manevre de resuscitare timp de 45 de minute, dar care au rămas din păcate fără răspuns. Pe timpul misiunii, pompierii au salvat opt persoane adulte şi doi copii, care se aflau la etajele superioare ale imobilului. Patru femei dintre persoanele evacuate au suferit atacuri de panică şi li s-a acordat primul ajutor medical, însă au refuzat transportul la spital”, a precizat a declarat Alin Găleată.

incendiu bloc

El a precizat că au ars obiecte de mobilier, aparatură electronică şi elemente de tâmplărie din interiorul dormitorului şi s-au degradat tencuielile şi zugrăvelile din toate încăperile apartamentului.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric din cauza unor aparate electronice lăsate sub tensiune şi nesupravegheate, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de