Maternitatea Radauti ramane inchisa. Vezi aici pana cand!

incubatorDupă apariţia noului focar de infecţie intraspitalicească, Maternitatea Rădăuţi va rămâne închisă până marţi, 11 martie 2014, informează într-un comunicat de presă reprezentanţii DSP Suceava.

Potrivit sursei citate, această decizie aparţine conducerii maternităţii rădăuţene până la sosirea rezultatelor probelor microbiologice recoltate în urma dezinfecţiei generale efectuate în perioada 6-9 martie.

În document se arată că rezultatele probelor recoltate de DSP Suceava (teste suprafete şi tegumente) din data de 4 martie 2014, au fost parţial necorespunzătoare, indicând în continuare prezenţa microbului (stafilococ auriu) în mediul spitalicesc.

Specialiştii DSP susţin că actualul episod de boală a totalizat un număr de 9 cazuri de infecţie nosocomială din care 4 au fost internate pe Secţia de Chirurgie Infantilă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava. Ultimul caz internat în seara zilei de 5 martie 2014 este şi singurul caz care se mai află spitalizat.

Inspectorii sanitari continuă să monitorizeze situaţia epidemiologică din Maternitatea Rădăuţi.

Reamintim că în luna decembrie 2013, maternitatea a fost închisă de DSP din cauza faptului că 18 nou-născuţi şi o mamă s-au infectat în unitate cu stafilococul auriu. Ulterior, jumătate din cei aproximativ 40 de angajaţi ai secţiei au fost depistaţi ca purtători ai acestei bacterii.