Captura de tigari de contrabanda in valoare de peste 300.000 de lei, la Straja


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră de la  SPF  Brodina au observat, marţi,  în apropierea frontierei de stat, în localitatea Straja,  un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase.

Potrivit comisarului şef Ilie Poroch Seriţan din cadrul Serviciului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, pentru prinderea membrilor grupului, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment, dar suspecţii au ignorat somaţiile şi au abandonat coletele, fugind în direcţii diferite.

Sursa citată precizează că zona respectivă a fost monitorizată de poliţiştii de frontieră pentru prinderea persoanelor respectivă şi au fost anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment.

La scurt timp, poliţiştii de frontieră au depistat în zonă un autoturism marca BMW, în care se aflau trei suceveni în vârstă de 33 de ani, 20 ani şi respectiv 17 ani, care au fost conduşi la SPF Brodina, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că aceştia aveau rolul de a introduce ilegal ţigările în ţară şi de a asigura zona.

În coletele abandonate de membrii grupului au fost descoperite 31.120 de pachete de ţigări,  de provenienţă ucraineană.

 Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 311. 000 de lei a fost confiscată, iar cei trei bărbaţi sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră pentru complicitate la contrabandă în formă agravantă.

 Totodată, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat la sediul sectorului poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

 Poliţiştii de frontieră fac cercetări în acest caz în vederea identificării tuturor persoanelor implicate.


Intră acum și în grupul de