Nechifor: Am finalizat interiorul aerogarii Aeroportului Suceava


Intră acum și în grupul de

nechifor si mirautaCatalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

Am mai depasit o etapa in modernizarea Aeroportului Suceava. Am finalizat interiorul aerogarii. Valoarea lucrarilor a fost 1,4 milioane lei. Am schimbat designul si fluxurile de pasageri. Acum putem rezolva aproximativ 100 de pasageri pe ora. Urmeaza a treia etapa ce presupune exteriorul si unde suntem pregatiti cu procedura de achizitii.

Dorina noastra a fost sa asiguram mai multi parametri si sa integram toate elementele care comporta un mod de lucru intre institutiile statului pentru ca aeroportul e unul international. Lucrurile s-au desfasurat normal in timp si nu au existat intarzieri. Ne dorim si suntem pregatiti ca sa gasim resursa financiara pentru a continua modernizarea.

Multumesc celor care s-au preocupat de cele doua etape. A fost un element nou pentru Suceava pentru ca am integrat intr-un concept  modernist partea de lemn si partea de  metal. Suceava, la acest moment, se poate mandri cu faptul ca din zona Moldovei are cea mai bine dotata aerogara.

Acum toate elementele care fac proiectul sustenabil sunt angajate, toate contractele au fost semnate, si suntem deja destul de avanasati ca grafic de lucrari.

S-au facut toate lucrarile premergatoare pentru a pregati aici o statie de betoane. La turnul de control lucrarile sunt avansate si in parametrii asumati.

Pana acum, am facut plati din bugetul aeroportului pentru a sustine constructorul si asteptam ca ministerul de resort sa faca demersurile necesare la randul sau. Suntem atenti ca fiecare parte din proiect sa fie dusa la bun sfarsit.

Vestea foarte buna pe care o asteptam e legata de modalitatea de rambursare a banilor si va fi o decontare lunara si va fi foarte bine pentru constructor pentru ca va avea bani lichizi. Constructorul are obligatia sa angajeze si o linie de credit pe care sa o foloseasca. CJ mai are de pregatit o parte de 6 milioane lei prin credit care sper sa se faca pe 25 martie cand vom deschide ofertele.

Ministerul Transporturilor ar putea incepe platile in luna aprilie. Din total finantare, asteptam prima etapa sa consumam 10%.

Practic, s-a semnat saptamana trecuta ordinul de incepere a lucrarilor pe drumul care leaga Suceava de Botosani. Compania va incepe lucrarile pe 15 martie. Ordinul s-a semnat si banii exista si aeroportul va fi conectat la reteaua rutiera si vom avea posibllitatea de a aduce pasageri de la Botosani si chiar de la Cernauti.

La centura Sucevei, saptamana viitoare voi sti mai multe elemente. Finantarea exista si sper sa fie disponibila. Anul asta, speram sa putem incheia toata lucrarea pe centura Sucevei.”


Intră acum și în grupul de