Cursuri de initiere pentru viitoarele mamici, aflate in ultimul trimestru de sarcina, la Suceava

O echipă de specialişti de la Iaşi şi-a arătat recent deschiderea de a veni în municipiul reşedinţă de judeţ pentru a susţine o serie de cursuri de iniţiere a viitorilor părinţi, cunoscute sub denumirea de cursuri Lamaze.

„Instruirea se adresează viitoarelor mămici aflate în ultimul trimestru de sarcină, dar şi viitorilor tătici. Lamaze oferă informaţii aici şi acum. Viitoarele mame află ce se întâmplă în organismul lor în ultimele 3 luni de sarcină, sunt pregătite pentru momentul naşterii, dar şi pentru episoadele care vor urma după aducerea pe lume a bebeluşului”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Ana-Aurelia Băianu, psihoterapeut şi trainer Lamaze.

cursuri Lamaze

Potrivit sursei citate, fiecare cuplu care așteaptă un copil are dreptul și datoria de a fi informat și de a lua cele mai bune decizii legate de nașterea și educarea nou-născutului. O hartă clară a posibilitaților și o bună instruire pentru gândirea critică sunt obținute prin participarea la orele destinate viitorilor părinți.

“Naşterea este normală, naturală şi sănătoasă. Corpul femeii pare a se împlini după ce dă naștere, feminitatea ei înflorește și multe din blocajele fiziologice de până atunci dispar. Experienţa naşterii influențează și poate afecta profund viața femeilor şi a familiilor lor. De aceea este bine să alegem conștient modul în care vom naște și cadrul în care se va întâmpla marea noastră bucurie. Înţelepciunea interioară a femeii o ghidează instinctiv pe aceasta în timpul travaliului, iar când spunem înțelepciune ne referim chiar la inteligența instinctelor ei, la glasul corpului și al maternității ce trebuie auzit și apoi ascultat. Încrederea femeii şi abilitatea ei de a naşte sunt amplificate sau diminuate, în funcție de locul în care naşte și de persoana care îi asigură îngrijirea medicală. Femeile au dreptul să nască fără a suferi proceduri medicale de rutină. Educaţia prenatală oferă femeilor puterea de a lua decizii, informaţii despre îngrijirea medicală, le dă puterea de a-şi asuma responsabilitatea pentru sănătatea lor și încredere în înţelepciunea lor interioară. Nașterea poate avea loc în casă, la spital sau în centre specializate”, a arătat psihoterapeutul.

Lamaze3

Ce vor face viitorii părinţi în timpul cursurilor Lamaze?

Cursurile Lamaze te așază alături de alte cupluri care trec prin aceeași perioadă ca și tine. Viitorii părinţi vor avea ocazia să formuleze întrebări și să ceară argumente pentru răspunsurile primite. Vor asculta frământările celorlalți si vor înțelege cât de prețioasă este decizia pe care o vor lua. Lamaze este creat în perfectă armonie cu fiziologia corpului uman, toate explicațiile și argumentele pornesc de la realitatea fiziologica a femeii și a copilului ei. Experința spitalicească oferă numeroase exemple şi evidențiază extraordinara nevoie, atât a mamei, cât și a copilului ei, de a primi ocrotire, iubire și libertate de manifestare. “Tot ceea ce prezentăm într-un curs Lamaze este fundamentat științific și argumentat fiziologic și psihologic. În țări precum Spania și Australia cursurile de educație prenatală au devenit obligatorii, iar în România tăticii participanți sunt răsplătiți din partea statului cu zile de concediu. Ne bucură o asemenea recunoaștere și frumoasă încurajare către educație”, a transmis Aurelia Băianu.

Care este perioada de desfăşurare a cursurilor?

Există în total 6 module, fiecare modul se desfășoară pe perioada a două ore și cuprinde o tematică aleasă. Prezentările sunt interactive, viitorii părinți având posibilitatea de a exersa şi de a se implica activ în desfășurarea cursurilor. Prezența este obligatorie la fiecare ședință pentru a putea primi la final adeverința de absolvent al școlii de educație prenatală.

Costul total este de 300 lei per curs și se achită integral sau în două tranșe. Înscrierea se face telefonic, la numărul 0758/512.043 sau prin e-mail, la office@willing.ro Persoană de contact – Ana-Aurelia Băianu.