Harsovschi: „Cand au chef, cei de la USL spun ca sunt la putere, insa cand nu vor sa aiba vreo responsabilitate spun ca sunt in opozitie”


Intră acum și în grupul de

Reprezentanţii PNL şi PSD din deliberativul local sucevean se află la putere sau în opoziţie „în funcţie de interesele lor personale sau de grup”, a declarat, joi, liderul grupului PDL din Consiliul Local Suceava, Lucian Harşovschi, după ce Consiliul Local a respins cu voturile PSD şi PNL, un proiect pentru demararea procedurilor în vederea organizării licitaţiei pentru delegarea gestiunii serviciului de transport şi distribuţie a energiei termice din Suceava către un operator privat, după aproximativ patru ore de dezbateri.

lucian harsovschi

Harşovschi a criticat atitudinea consilierilor PSD şi PNL din şedinţa de joi a deliberativului local, spunând că aceştia s-au întrecut în glume atunci când erau discuţii legate de probleme serioase cu privire la viitorul termoficării în Suceava. Liderul grupului PDL din CL Suceava a subliniat că reprezentanţii PSD şi PNL au demonstrat că fug de responsabiltate în momentul în care au propus şi au votat ca din comisia pentru pregătirea şi organizarea licitaţiei să facă parte doi consilieri PDL şi reprezentantul PP-DD din deliberativ. „Ei s-au întrecut în glumiţe, au ţinut partea sindicatelor, i-au compătimit pe suceveni, iar atunci când a venit momentul votului au fugit de responsabilitate, şi toţi cei 12 consilieri PSD şi PNL au votat împotriva caietului de sarcini”, a declarat Harşovschi. El a mai spus că în urma votului „demagogic” al celor din PNL şi PSD, sucevenii riscă să rămână de Paşte fără apă caldă şi căldură.

De precizat că la şedinţa Consiliului Local de joi nu au fost prezenţi consilierii PDL, în afară de Lucian Harşovschi, acesta fiind preşedinte de şedinţă. Potrivit lui Harşovschi, democrat liberalii nu au fost prezenţi la această şedinţă pentru a demonstra faptul că USL, adică PNL şi PSD, funcţionează „doar atunci când au interese proprii, şi nu când este vorba despre interesul sucevenilor”. „Am vrut să vedem cum funcţionează Uniunea Social Liberală la Suceava, şi mă refer la PNL şi PSD. Ştim cu toţii că atunci când au fost interese personale sau de partid v-aţi mobilizat şi aţi fost prezenţi la vot. Acum suntem aici pentru interesul sucevenilor, şi e bine ca ei să ştie că USL a venit să le rezolve problemele. Noi, cei de la PDL, atunci când a fost nevoie pentru a demara acest proces pentru concesionarea distribuţiei şi transportului energiei termice am fost responsabili şi am dat voturile necesare”, le-a transmis Lucian Harşovschi consilierilor PNL şi PSD.

Liderul grupului de consilieri PDL a precizat că sucevenii au trimis în Consiliul Local 12 consilieri PNL şi PSD, şi că aceştia trebuiau să demonstreze că sunt capabili să ia o decizie atunci când vine vorba despre binele sucevenilor. „Încă din prima zi le-au promis sucevenilor doar lapte, miere şi bunăstare. Acum, după 631 de zile, PSD şi PNL arată numai demagogie. Populaţia aştepta să vadă dacă USL funcţionează şi atunci când este vorba despre interesul sucevenilor, şi nu doar atunci când au interese. Când au chef, cei de la USL spun că sunt la putere, însă când nu vor să aibă vreo responsabilitate spun că sunt în opoziţie”, a spus Lucian Harşovschi, care a adăugat că toate amendamentele pe care le-a preluat de la sindicalişti şi pe care el le-a făcut la caietul de sarcini pentru organizarea acestei licitaţii au fost respinse prin voturile PSD şi PNL.


Intră acum și în grupul de