Balan: „S-ar putea ca iarna viitoare sucevenii sa nu mai aiba nici caldura si nici apa calda”


Intră acum și în grupul de

Ioan Balan, deputat PDL, presedintele organizatiei municipale Suceava a PDL:

„Cu cateva zile in urma s-a produs marea schisma, s-a despartit USL. Ce am vazut la Suceava? Cei care sunt in capul partidelor din USL au iesit public si ne-au mai spus odata cat de doritori sunt sa duca USL pana la capat si cum se intelege ei sa ramana pe functiile pe care le aveau cand USL era la nivel national.

In CL Suceava e un USL care are majoritate si promite ca e capabil sa vina cu proiecte. Dar in USL nu functioneaza. Au venit cu un proiect pe care nu il sustineau nici PSD si nici PNL. Consilierii PDL au facut ieri un test pentru a vedea cum functioneaza USL in interesul cetateanului. Interesul pentru cetatean nu exista in ecuatia cu USL. Am vazut cum USL calca in picioare interesul cetateanului. PDL a demonstrat ca e responsabil.

Daca nu eram de acord cu centrala pe biomasa in iarna care a trecut sucevenii, nu aveau caldura in apartamente. Acum din interese stiute de USL nu mai vor sa mearga mai departe. Avem o centrala functionala si o retea de transport. Nu am vazut un proiect responsabil cu o rezolvare rapida in CL, ci doar smecherii de durata. Pentru ca e cald afara isi permit sa glumeasca. S-ar putea ca iarna viitoare sucevenii sa nu mai aiba nici caldura si nici apa calda.

Apelul meu e sa lasam deoparte smecheriile de partid si sa gasim solutii. Tot aud ca primarul e doar executant. Dar avem o majoritate USL care era functionala in interesul cetateanului. Daca vin cu solutii, ii vom sprijini. Nu ne permitem sa blocam CL.

Ne intereseaza cel mai tare pretul cel mai mic la caldura si apa calda. Trebuie sa gasim solutia, iar asta trebuie sa vina de la USL. Da, totul era rau la PDL. Vine USL si curge lapte si miere numai ca e liniste acum. Indemnul meu pentru colegii mei e la intelepciune si a face abstractie ca suntem in campanie electorala si sa ne gandim in perspectiva pentru cetateni.

Nu intelegem sa fim folositi ca masa de manevra de unii sau de altii. Fiind in campanie electorala, ideea referendumului ma duce cu gandul la tombola lui Baisanu. Nu am sustinut tombola. La Suceava avem un USL mare, care in momente importante e extrem-extrem de mic si dovada am avut-o ieri in CL.”

 

Sanda-Maria  Ardeleanu, deputat PDL de Suceava:

„Adunarea Parlamentara a Francofoniei a fost invitata la Suceava pentru a-si sustine cauza, ceea ce inseamna sustinerea valorilor democratice. Actiunea va avea lor in perioada 22-23 martie. La Suceava, e pentru prima data organizat. Speram ca evenimentul sa fie unul reusit. Oaspetii vor face si cateva excursii in Bucovina si ne vom promova turismul si valorile.”


Intră acum și în grupul de