Gradul de dificultate al subiectelor de la examenele nationale ar putea fi diminuat. Vezi cine spune asta!


Intră acum și în grupul de

simulare BAC

După rezultatele dezamăgitoare obţinute de elevii din întreaga ţară la simulările examenelor naţionale, Mihnea Costoiu, secretarul de stat al Educaţiei, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Alba-Iulia, că în următoarea perioadă, vor fi luate măsuri pentru îmbunătățirea pregătirii elevilor, iar dintre acestea nu este exclusă posibilitatea de reducere a gradului de dificultate a subiectelor, scrie romaniatv.net

Mihnea CostoiuPotrivit sursei citate, Costoiu s-a declarat nemulţumit de rezultatele elevilor la simulările examenelor naționale, atât la Bacalaureat, cât și la Evaluarea Națională. El a spus că, în perioada următoare, inspectoratele școlare vor lua măsuri prin care se încearcă îmbunătăţirea pregătirii tinerilor, precum și o adaptare a subiectelor acolo unde este nevoie. “Nu pot să mă feresc să spun că rezultatele sunt nemulțumitoare. Lucrăm la acest subiect”, a afirmat Mihnea Costoiu.

Referitor la reducerea gradului de dificultate a subiectelor, secretarul de stat al Educaţiei a arătat că nu se excluse această posibilitate, însă aceasta nu va fi principala măsură pentru mărirea gradului de promovabilitate a elevilor: „Dacă se constată că în anumite zone au fost probleme suntem deschiși să facem și acest lucru însă soluția nu este reducerea gradului de dificultate a subiectelor pentru a avea un grad de promovabilitate mai mare. Soluția este o pregătire mai bună. Dacă se vor constata probleme în mod special nu excludem acest lucru, dar nu aceasta este principala măsură”, a explicat Costoiu.

Reamintim că la nivelul judeţului Suceava, mai mult de jumătate dintre elevii din clasa a XII-a nu au reuşit să ia note de trecere la matematică, la simularea BAC-ului. Promovabilitatea la limba şi literatura română a fost de 64,78%, la matematică sau istorie (proba obligatorie a profilului) 48,05% dintre elevii suceveni au luat note peste 5, iar la proba la alegere a profilului au luat notă de trecere 62,15% dintre examinaţi.

Situaţia pentru clasa a XI-a s-a prezentat astfel: la proba de Limba română – 59,76% dintre elevi au luat note peste 5, iar la Matematică sau istorie, promovabilitatea a fost de 44,76%.


Intră acum și în grupul de