Doua sute de arbori taiati ilegal de pe raza Ocolului Silvic Bucovina


Intră acum și în grupul de

Un control efectuat vineri de poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava la o partidă, de pe raza Ocolului Silvic Bucovina, aparţinând unei societăţi comerciale din oraşul Borşa, judeţul Maramureş, administrată de un bărbat de 41 ani, din aceiaşi localitate, cu privire la modul de exploatare a masei lemnoase, a constatat faptul că, în perioada februarie-martie 2014, au fost tăiaţi ilegal 200 de arbori, în  volum de aproximativ de  160 mc., în valoare de 16.160 lei.

În cauză se desfăşoară cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi neglijenţă în serviciu faţă de personalul silvic implicat, pentru neîndeplinirea atribuţiilor pe linie de paza fondului forestier.

bustean

Tot poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava împreună cu specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Suceava au depistat la o societate de profil din municipiul Vatra Dornei, administrată de un bărbat de 44 ani,  din aceeaşi localitate, s-a constatat faptul că societatea comerciala a achiziţionat şi livrat materiale lemnoase fără a respecta prevederile legale în materie întrucât nu au consemnat aceste activităţi în aplicaţia corespunzătoare din luna octombrie 2013, timp în care a livrat către mai mulţi beneficiari cantitatea de 455,55 mc. cherestea răşinoase, prin 25 avize de însoţire materiale lemnoase.

Firma a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 4500 lei în baza H.G. 998/2008 şi confiscată valoric cantitatea de 455,55 mc.,  în valoare de 168972,6 lei.


Intră acum și în grupul de