Tinta PNL Suceava la europarlamentare este de 17,8 la suta din voturile sucevenilor


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a anunţat, duminică, la Delegaţia Permanentă a organizaţiei, că ţinta pe care o are organizaţia suceveană la alegerile europarlamentare este de 17,8 la sută din voturi.

pnl
El a arătat că aceasta înseamnă că în judeţ ar fi nevoie de 30.000 de voturi pentru liberali la alegerile europarlamentare. În aceste condiţii, liberalii apreciază că la alegerile europarlamentare prezenţa la vot va fi de circa 30 la sută.

Iniţial, conducerea PNL Suceava a anunţat că are ca obiectiv să câştige 25 la sută din voturi.
Băişanu susţinea că dacă nu va atinge obiectivul de 25 la sută la europarlamentare se pune la dispoziţia partidului. În cadrul şedinţei de duminică a conducerii PNL Suceava au fost prezentaţi candidaţii pentru europarlamentare susţinuţi de organizaţia suceveană, Mihai Ţurcanu, secretar general adjunct al partidului, frate al preşedintelui PNL Botoşani, Florin Ţurcanu şi viceprimarul sucevean Ovidiu Doroftei.

Ţurcanu se află pe locul opt pe lista PNL, loc considerat eligibil, în timp ce Doroftei ocupă un loc considerat neeligibil.

Băişanu a spus că cel puţin unul dintre cei doi va fi europarlamentar. El a arătat că este important că liberalii promovează în Parlamentul European reprezentanţi din Moldova în condiţiile în care în Guvern sunt numai reprezentanţi din sudul ţării. „Actualul guvern nu are nici un ministru din Moldova. Toţi miniştrii sunt din sud, sunt studenţi, masteranzi, care merg cu sandvişul în geantă la Guvern. Moldova merită mai mult, România merită mai mult!”, a spus Băişanu.


Intră acum și în grupul de