Nicio firma nu a fost pana acum interesata sa investeasca in Centrul de radioterapie de pe langa Spitalul Judetean Suceava


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Comisiei de Sănătate din CJ Suceava, consilierul judeţean PDL Cristian Irimie, a declarat, joi, în cadrul emisiunii „Ora de politică” de la Intermedia TV că nicio firmă nu şi-a exprimat intenţia de a participa la licitaţia organizată de CJ Suceava pentru înfiinţarea unui centru de radioterapie de pe lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. „Cred că trebuie să sperăm în continuare la centrul de radioterapie”, a spus Irimie care a apreciat că probabil, din motive economice, nu s-au înregistrat doritori care să participe la licitaţie. „Cu toate că au existat doritori înainte, nu s-au înscris la licitaţie şi nu văd de ce”, a spus consilierul judeţean care a menţionat că şi condiţiile ofertei sunt foarte bune.

cristian irimie 2

El a subliniat că pentru o asemenea investiţie trebuie să vină o firmă foarte serioasă şi care să se bazeze pe fonduri importante, mai ales că investiţiile în sănătate nu se amortizează repede. „E o investiţie foarte scumpă, dar şi necesară. Nu numai pentru Suceava, dar şi pentru judeţele vecine”, a spus Irimie.

El a mai declarat că acum Spitalul Judeţean Suceava este cel mai modern spital judeţean din ţară, dar şi-a exprimat mâhnirea că premierul Victor Ponta nu şi-a ţinut cuvântul de a finanţa un computer tomograf cu 64 de slice-uri. „Premierul Victor Ponta a promis în faţa personalului spitalului, în 2012, că va fi achiziţionat un computer tomograf cu 64 de slice-uri. A uitat de promisiune până să iasă pe uşa spitalului”,  a mai spus Irimie.

Aleşii judeţeni suceveni au votat, în noiembrie 2013, în unanimitate, aprobarea întocmirii documentaţiei de atribuire a unei suprafeţe de teren de 1000 de mp în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava în vederea construirii şi dotării unui centru de radioterapie şi pentru o suprafaţă de 648 de mp în vederea construcţiei unei clădiri pentru spaţii de cazare.

 CJ Suceava şi-a însuşit, astfel un studiu de oportunitate întocmit de conducerea SJU Suceava pentru construirea şi dotarea unui centru de radioterapie.


Intră acum și în grupul de