Doi pusti, acuzati de sapte furturi din masini in municipiul Radauti


Intră acum și în grupul de

Mai multe furturi din maşini au fost sesizate în ultimele două săptămâno la Rădăuţi, iar poliţiştii au început cercetările, fiind mobilizaţi pentru investigaţii peste 20 de poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale şi ordine publică.

Astfel, joi, poliţişti ai Biroului Investigaţii Criminale Rădăuţi au reuşit identificarea a doi minori de 17 ani şi 15 ani, ambii localnici, cărora li s-a probat activitatea infracţională într-un număr de şapte furturi.

Ei sunt acuzaţi că în noaptea de 05/06 martie  prin forţarea capotei, au sustras din două autoutilitare acumulatoarele auto, valoarea totală a prejudiciului fiind de circa 650 lei, în noaptea de 09/10 martie , prin forţarea capotei autoturismului aparţinând  unui bărbat de 51 ani, localnic, au sustras acumulatorul auto în valoare de cca. 300 lei, în noaptea de 14/15 martie au spart geamul portierei unei autoutilitarei aparţinând unui localnic, de 45 ani, iar din interior au sustras un CD player şi din compartimentul motor acumulatorul auto, valoarea bunurilor sustrase fiind de circa 700 lei,  în noaptea de 17/18 martie au spart geamul portierei la trei autoutilitare parcată pe raza localităţii, iar din interiorul a două maşini au sustras un MP3 Player, un DVD player, un radio-casetofon auto şi un stick de memorie, valoarea prejudiciului fiind de cca. 750 lei.

De la cei doi suspecţi s-a reuşit recuperarea unui DVD player, un radio-casetofon auto şi a unui stick de memorie în valoare de aproximativ 400 lei, bunuri ce au fost predate pe bază de dovadă persoanelor vătămate, restul bunurilor sustrase fiind comercializate de suspecţi  imediat după comiterea furturilor.

Cercetările în acest  caz continuă cei doi minori urmând a fi prezentaţi pentru expertizare psihiatrică Serviciului de Medicină Legală Suceava, după care se va dispune procedural.

Totodată, poliţiştii atrag atenţia cu privire la modul de asigurare a vehiculelor, dar şi cu privire la locaţiile de parcare şi la bunurile pe care cetăţenii le lasă în interiorul autoturismelor.


Intră acum și în grupul de