Noul guvernator de la Cernauti a fost sef in Vama Vadu-Siret şi deputat in Rada Suprema din partea UDAR


Intră acum și în grupul de

Președintele interimar al Ucrainei, preşedinte al Radei Supreme a Ucrainei, Oleksandr Turchynov, l-a numit, sâmbătă, pe Roman Vanzuryaka în funcţia de şef al Administraţiei de Stat Regională Cernăuţi. În urmă cu o săptămână, în această funcţie a fost numit Mihail Romaniv, care însă a demisionat din funcţie la două zile de la numire la presiunile activiştilor sectorului de dreapta.

Ulterior, a fost organizată o adunare în centrul municipiului Cernăuţi unde, prin vot, a fost desemnat candidat la funcţia de guvernator Roman Vanzuryaka, iar acesta a fost numit, sâmbătă, în funcţie de preşedintele interimar al Ucrainei.

Cernauti Guvernator UDAR

Potrivit bukinfo.com.ua, Roman Vanzuryak s-a născut la 13 aprilie 1980 într-un sat al regiunii Cernăuţi. El a absolvit Liceul Pedagogic Cernăuţi O.Makoveya în 1998, Universitatea de Stat din Cernăuţi în specialitatea „Psihologie” (2003), Institutul Regional de Administrare Publică din cadrul Academiei Naţionale de Administrare Publică de pe lângă Preşedintele Ucrainei (2005) şi are masterat în administraţie publică.

Între 1999 şi 2000 el a fost profesor de liceu în zona Hliboca, iar între 2001-2003 şef pentru servicii sociaale pentru tineret în districtul Hliboca.

Între 2006 şi 2011 a fost  şef de sector, şef de vămuire Vadul-Siret din cadrul Centrului Vamal Regional din Cernăuţi, iar în 2011 a demisionat şi în 2012 a fost ales deputat al Radei Supreme a Ucrainei pe lista de „UDAR”, partid condus de Vitali Klitschko.


Intră acum și în grupul de