Incendiu pus intentionat la Brosteni a afectat un bloc de locuinte, iar 50 de locatari au fost evacuati (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un număr de 50 de persoane dintr-un bloc de locuinţe din oraşul sucevean Broşteni au fost evacuaţi duminică dimineaţa după ce acoperişul blocului în care locuiesc a luat foc, pentru stingerea incendiului intervenind forţe din două judeţe coordonate de generalul Ion Burlui.

incendiu bloc brosteni 6

ISU Suceava precizat că incendiul a fost anunţat duminică dimineaţa la ora 1:42, iar pentru stingerea focului au  intervenit cu şapte autospeciale pompieri militari din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Poiana Teiului din judeţul Neamţ, dar şi de la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Crucea, Broşteni şi Borca.

Forţelor de intervenţie li s-a alăturat Grupa operativă a ISU Suceava condusă de  generalul de brigadă Ion Burlui, care a preluat comanda operaţiunilor de localizare şi lichidare a flăcărilor.

Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din imobil, iar o femeie în vârstă de 45 de ani s-a intoxicat cu fum şi, după ce i s-a acordat primul ajutor medical, a fost transportată cu o ambulanţă la spitalul din Broşteni.

De asemenea, un tânăr în vârstă de 23 de ani a suferit o plagă superficială la o mână şi a primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Incendiul a izbucnit din zona unui garaj şi a unei magazii de lemne şi s-a propagat pe izolaţia exterioară din polistiren de la etajul trei, la acoperişul imobilului, existând pericol şi pentru blocurile de locuinţe învecinate şi zece garaje aflate în apropiere.

Incendiul a fost lichidat după o intervenţie care a durat patru ore fiind salvat blocul de locuinţe, imobilele învecinate şi garajele din apropiere.

În flăcări au ars aproximativ 300 de metri pătraţi din acoperişul blocului şi al balcoanelor de la etajul patru, care formau corp comun, opt metri pătraţi de izolaţie exterioară din polistiren, garajul şi magazia de lemne, pe o suprafaţă de 28 de metri pătraţi

” frameborder=”0″ allowfullscreen>


Intră acum și în grupul de