Harasim a plecat din functia de subprefect, dar a avertizat asupra problemelor cu care se confrunta judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Fostul subprefect de Suceava, Constantin Harasim, a avut, duminică, un discurs în care a arătat problemele cu care se confruntă judeţul Suceava.

După ce prefectul de Suceava, Florin Sinescu, l-a învestit pe noul subprefect, Atanasă Nistor, în funcţie, fostul subprefect a mulţumit pentru cei aproape doi ani pe care i-a petrecut în funcţie alături de prefect şi de angajaţii Prefecturii.

Harasim subprefect

El a spus că nominalizarea sa în funcţie în urmă cu un an şi zece luni l-a luat prin surprindere, dar că pe parcursul său în echipa Prefecturii a făcut echipă cu prefectul care este un om deosebit.

Fostul subprefect a mai spus în discursul său că a constatat pe parcursul mandatului de un an şi zece luni că sunt multe probleme de rezolvat, cum ar fi asigurarea de locuri de muncă, în special pentru tineri.

El a arătat că pe perioada mandatului a primit numeroase persoane în audienţă care i-au cerut sprijin pentru un loc de muncă şi că el i-a îndrumat spre instituţiile abilitate, dar crede că nici unul dintre aceştia nu şi-a găsit un loc de muncă.

Totodată, Harasim a mai spus că o mare problemă este cea a aplicării legilor fondului funciar şi că zilnic vin peste o sută de citaţii pe adresa Prefecturii care este chemată în judecată de diverse persoane care îşi revendică proprietăţile în justiţie.

Fostul subprefect a atras atenţia că se ocupă mult spaţiu cu problemele legate de fondul funciar şi că au fost făcute şi „inginerii funciare” de care vinovaţi sunt mai multe persoane, dar cei care au comis faptele trebuie să se gândească la ele chiar dacă s-au prescris.

El a mai declarat că a mai constatat că lipsa banului public afectează puternic administraţia locală din judeţ.

Potrivit lui Harasim, administraţia publică este îndatorată la bănci, sau are de suportat cheltuieli pentru proiecte care au fost începute în urmă cu 10-12 ani şi că s-a ajuns să achite penalităţi şi dobânzi care duc primăriile spre insolvenţă.

El a spus că sunt primării cu conturi blocate, şcoli care nu-şi plătesc angajaţii, iar facturile neplătite la timp societăţilor comerciale duc la falimentarea multor firme.

„Nu sunt supărat şi nici fericit. Sunt bucuros că e frumos afară”, a spus fostul subprefect Constantin Harasim în discursul de după instalarea noului subprefect, Atanasă Nistor.

El a apreciat că orice sfârşit reprezintă un nou început.


Intră acum și în grupul de