Festivitati organizate la sediul lPJ Suceava cu ocazia Zilei Politiei Romane

În fiecare an, cu ocazia zilei de 25 martie, oamenii legii organizează diferite activităţi pentru a sărbători Ziua Poliţiei Române în compania populaţiei în slujba căreia se află, pentru a-şi serba eroii şi pentru a-i aprecia pe cei mai buni.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, în acest an, în data de 25 martie, la orele 09.00,în prezenţa conducerii IPJ Suceava, a prefectului judeţului, a reprezentaţilor Consiliului Judeţean Suceava şi Autorităţii de ordine Publică Suceava, la sediul IPJ Suceava a avut loc ceremonia de avansare în gradul profesional următor a agenţilor şi ofiţerilor de poliţie. După intonarea imnului naţional, s-a dat citire mesajelor ministrului Afacerilor Interne şi şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române. Şeful inspectoratului de poliţie judeţean Suceava, domnul subcomisar de poliţie Ilisei Daniel Adrian a citit ordinele de avansare în grad şi i-a felicitat pe poliţişti. Au fost avansaţi la termen 48 de ofiţeri şi 106 de agenţi de poliţie.

Pentru activităţile deosebite desfăşurate în anul precedent, au fost avansaţi înainte de termen 6 agenţi şi 5 ofiţeri de poliţie.

Totodată, au fost comemoraţi poliţiştii căzuţi la datorie, fiind ţinut un moment de reculegere şi fiind depuse  coroane de flori tricolore la monumentul ridicat în cinstea acestora în faţa sediului IPJ Suceava.

Pentru marcarea evenimentului dar şi pentru sensibilizarea cetăţenilor cu privire la implicarea în acţiuni cu caracter umanitar 30 de poliţişti din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava dar şi din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc şi Secţiei de Poliţie Rurală Vamă au  donat sânge pentru persoanele aflate în suferinţă.

De asemenea, pentru marcarea evenimentului la sediul IPJ Suceava – la Galeria de Arta Millenium a fost organizată o expoziţie de pictură a consacratului artist sucevean Neculai Zepciuc.

Momentul festiv a fost continuat prin organizarea  Zilei Porţilor Deschise la care au participat 100 de elevi suceveni. Aceştia u putut admira expoziţia de uniforme militare de poliţie organizată de Arhivele Naţionale Suceava la sediul IPJ Suceava şi au participat la activităţi interactive preventive.