Lungu: „Noi trebuie sa gasim posibilitati financiare sa reabilitam transportul si distributia agentului termic”


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Ion Lungu, primarul Sucevei:

„Au mai avut loc discutii cu grupurile de consilieri. Toate grupurile sunt de acord cu licitatia pentru distributia si transportul agentului termic, cu anumite amendamente. Voi continua discutiile cu seful ACET pentru teava pe care o avem in discutie.

Personal, o spun foarte clar, deja apar primarii in insolventa, si in masura in care nu vom gestiona lucrurile, e grav. Transferul Termica la Suceava a dus la decapitalizarea primariei. Daca nu vom lua masuri corecte ajungem cu Primaria in insolventa. Am tot vazut diverse pozitii pe unele posturi TV. Eu vreau sa fiu corect fata de suceveni. Noi trebuie sa gasim posibilitati financiare sa reabilitam transportul si distributia agentului termic.

Conductele sunt in patrimoniul CL. Faptul ca sunt gajate la ACET e un fapt bun. Termica le-a gajat la ACET, dar si cu acordul CL. ACET au pus conditii pentru iarna 2012 ca sa poata furniza apa rece. Toata lumea a fost de acord cu asta. Daca nu se facea asta, eram in imposibilitatea de a da caldura.

E o problema grea, nu e simpla, dar revin si o spun. Problema de fond a fost rezolvata, cea a producerii energiei termice. Daca e vointa se poate face.

Din ce am discutat eu, din estimarile lor ar fi lemn pentru noua centrala pana la finele lunii aprilie. Ramane valabil apelul la suceveni pentru a achita apa calda.

O problema foarte importanta e gestionarea cainilor comunitari. In sedinta CL de luna trecuta s-a aprobat asocierea cu Proanima. Am propus un proiect pentru maine: o asociere pentru capturarea cainilor. Nu vrem sa dam monopolul, dar sunt sume de bani mari, pentru un caine pana in 5 kg se cere 50 de lei. Proanima are insa cele mai mici preturi. Suntem pregatiti pentru toate variantele.

O problema este si cu locurile de veci. Partial, in Itcani e rezolvata. Avem cateva proiecte pentru cimitire in Suceava, dar din cauza crizei nu ne mai permitem.

Am cerut de la Guvern 10 ha de teren in spate la Metro, langa complexul sportiv pentru a rezolva problema aceasta. „


Intră acum și în grupul de