Primul tronson al soselei de centura a Sucevei ar putea fi inaugurat in campania electorala pentru alegerile europarlamentare


Intră acum și în grupul de

Primul tronson al şoselei de centură a municipiului Suceava, care uneşte E 85 din zona Pătrăuţi de E 576 în zona Şcheia, ar putea fi inaugurat în campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

Lucrările la şoseaua de centură urmează să fie reluate din data de 7 aprilie, iar tronsonul ce uneşte DN 2 (E 85) din Pătrăuţi cu DN 17 (E 576) în zona Şcheia, care este realizat în proporţie de peste 90 la sută, ar putea fi inaugurat într-un timp scurt.

Pe ansamblu, lucrările la şoseaua de centură sunt realizate în proporţie de 80 la sută, cele mai multe lucrări fiind de executat între DN 17 şi DJ Suceava-Moara.

Totodată, mai sunt de executat lucrări şi la tronsonul DN2 din zona Cumpăratura spre DJ Suceava-Moara.

 centura3-001

Autorităţile sucevene estimează că întregul parcurs de 11 kilometri al şoselei de centură ar putea fi inaugurat în luna august a acestui an, finanţarea fiind asigurată în totalitate prin Legea bugetului de stat pe 2014.

Consultantul CNADNR susţinea în toamna anului trecut că nu doreşte inaugurarea şoselei de centură pe tronsoane pentru ca firma de construcţii să nu fie demobilizată.

 

În toamna anului trecut CNADNR estima că şoseaua de centură va fi finalizată în 17 noiembrie 2013, dar termenul avansat nu a fost respectat.

Între timp, din cauza soluţiei greşite alese pentru intersecţia şoselei de centură cu DN 17, unde s-a ridicat o biută în mijlocul drumului naţional, supranumită şi „Zidul Morţii” a fost necesară implicarea societăţii civile pentru deschiderea sensului giratoriu, după ce încă o persoană a murit după ce a intrat cu maşina în respectivul zid.

 zidul mortii 2

Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava au început în 2008 şi ar fi trebuit să se finalizeze, potrivit contractului, în 12 iulie 2012. Din cauză că traseul şoselei a fost ales greşit în două zone a fost nevoie de lucrări suplimentare, fiind realizate două lucrări de consolidare a terenului ceea ce a permis prelungirea termenului de finalizare a construcţiei.

 


Intră acum și în grupul de