Baisanu: „Maine, doamna de la Finante ne va spune ca se vor pune taxe pe nasturii de la costum pentru ca nu mai sunt bani pentru spitale”


Intră acum și în grupul de

alexandru baisanu2Alexandru Baisanu, deputat, presedintele PNL Suceava:

„La nivel local, dupa cum observam, problema termoficarii ramane una foarte serioasa. E important pentru cetateni sa aiba cat mai rapid posibilitatea de a sti ce se va intanpla in problema asta. Oamenii nu pot ramana fara caldura. Vara trece repede si pasii pentru realizarea oricarui proiect propus va lua timp.

Pentru PNL si consilierii locali lucruile sunt foarte clare. Stim despre ce e vorba si toate propunerile celor de la PDL si PSD au si avantaje si dezavantaje. Reiterez ideea si o transmit primarului, sa gaseasca solutii in baza a ce s-a votat in CL. Sa stabileasca care sunt pierderile reale si sa rezolve problema juridica a celor 3,5 km de teava care e la ACET. Dupa aia se poate discuta de o licitatie.

Solutia cu o societate la primarie suna a stalinism. Toate SC-urile de la primarii au intrat in faliment din cauza intereselor ascunse ale celor care de obicei conduc asemenea societati. Reiterez ideea referendumului local. E important sa gasim o solutie impreuna cu fiecare cetatean in parte.

Merg pe ideea infiintarii unei SC cu captal privat, dar si din interiorul primariei pentru ca e una care imbuna interesul comunitatii, dar si al unui privat. La caietul de sarcini, avem amendamente pe care le vom dicuta azi in CL. Ne dorim ca relatia dintre suceveni si acest SC sa fie una echilibrata. Sucevenii sa plateasca un pret corect.

Asist stupefiat la declaratiile ministrului Finantelor care sustine ca cei 7 centi pe litru inseamna plata salariilor si pensiilor. Ori doamna vine de la filme de desene animate cu Pic si Poc, ori nu stie ce se intampla cu economia romaneasca. Daca in Romania nu mai sunt bani de pensii si salarii, si solutia e sa luam de la oameni cate 7 centi pe litru de benzina inseamna ca Guvernul socialist a lui Ponta e in faliment si tara e in colaps.

Daca acesti bani se vor duce pe pensii si salarii, sa stie clar ca nu suntem de acord sub nici o forma. E bine sa conduci dintr-un guvern doar punand bir pe oameni? E aberant si incorect. Cred ca doamna ministru e in mare eroare. Ori pune mana pe carte si se lamureste, ori ne lasa. E inacceptabil sa emiti o astfel de teorie. Maine, doamna ne va spune ca se vor pune taxe pe nasturii de la costum pentru ca nu mai sunt bani pentru spitale.

Nu avem intelegeri cu nimeni pe nimic. Suntem independenti si votam doar pentru interesul cetateanului. Toti directorii de deconcentrate proveniti din PNL sunt la dispozitia actualului guvern si administratiei socialiste. Daca vor considera ca nu sunt buni specialisti asta e, dar nu vom pleca noi. Eu sunt presedinte de partid si nu sustinator pentru a merge cineva la serviciu. Viata politica pentru Gelu Puiu a luat sfarsit. Nu e muritor de foame.”


Intră acum și în grupul de