Sediul Arhivelor Naţionale din Suceava va fi mutat definitiv in alta locatie


Intră acum și în grupul de

Sediul Arhivelor Naţionale din Suceava va fi mutat definitiv în altă locaţie, iar în actualul spaţiu urmează să fie înfiinţat Muzeul de Artă al Bucovinei.

Arhivele sucevene 2

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că întreaga clădire în care funcţionează Muzeul Bucovinei, incluzând şi aripa de clădire unde funcţionează Arhivele Naţionale, va fi consolidată printr-un proiect cu finanţare europeană.

El a menţionat că Ministerul Afacerilor Interne urmează să găsească o nouă locaţie pentru Arhivele Naţionale din Suceava, mai ales că spaţiul actual nu este cel mai potrivit pentru această instituţie.

Nechifor a explicat că Arhivele Naţionale vor fi mutate definitiv într-un alt spaţiu şi că în aripa de clădire eliberată va fi înfiinţat Muzeul de Artă al Bucovinei, în cadrul proiectului mai amplu de modernizare a Muzeului Bucovinei.

Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că în patrimoniul Muzeului Bucovinei se află lucrări de artă de o importanţă deosebită care însă nu sunt expuse în principal din lipsă de spaţiu.

CJ Suceava urmează să semneze, luni, contractul de finanţare pentru modernizarea Muzeului Bucovinei, în timp ce licitaţia pentru stabilirea firmei care va executa lucrarea de modernizare se află în faza finală de desemnare a câştigătorului.

 


Intră acum și în grupul de