Situatia invatamintului din Transnistria va fi pusa in dezbaterea APCE


Intră acum și în grupul de

Prisacaru, care este vicepresedinte al comisiei de specialitate a APCE, a declarat, ca la prima reuniune a APCE, din octombrie, delegatia parlamentara romana va solicita dezbaterea situatiei invatamintului in limba romana din Transnistria si a spus ca la discutiile din Comisia de Cultura, Stiinta si Educatie ar putea fi invitati si reprezentanti ai elevilor si profesorilor romani din scolile respective.

„Masurile abuzive luate de organele de politie si autoritatile separatiste din Transnistria impotriva scolilor romanesti tradeaza putreziciunea acestui regim nelegitim sustinut de forte politice de la Chisinau si Moscova. Ceea ce se intimpla in aceste zile la Tighina, Ribnita si Tiraspol, este o rusine pentru secolul in care traim, in problematica drepturilor omului, promovarea unor norme si valori democratice”, a spus Prisacaru.

Senatorul sucevean a mai spus ca in perioada urmatoare, Romania va trebui sa-si intensifice actiunile diplomatice pe linga cancelariile statelor democratice si organismelor internationale pentru ca acestea sa-si sporeasca presiunea asupra autoritatilor separatiste de la Tiraspol.

„Sa insistam pentru intensificarea eforturilor internationale in vederea solutionarii conflictului transnistrean, sa cerem Rusiei sa-i aduca pe liderii transnistreni la ratiune, sa inceteze cu amenintarea separarii de Republica Moldova”, a mai spus Prisacaru.


Intră acum și în grupul de