Fonduri importante pentru restaurari in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Ioan Cusnir, a declarat joi, dupa ce l-a insotit pe ministrul Culturii si Cultelor, Razvan Theodorescu, intr-o vizita de lucru in judet, ca la manastirea Dragomirna vor fi efectuate complexe lucrari de restaurare. El a spus ca aceasta manastire va fi inclusa in anul 2005 in planul national de restaurare si ca aici vor fi executate atit lucrari de restaurare cit si de aductiune a apei potabile.

Mai mult, in urma discutiilor cu ministrul Culturii, s-a stabilit ca MCC va cofinanta, impreuna cu Consiliul Judetean Suceava, reabilitarea unei cladiri de patrimoniu din centrul municipiului Suceava, in care a functionat DSP Suceava care este nefolosita de aproape zece ani si unde urmeaza sa se infiintaze Centru cultural „Bucovina”.

Cusnir a mai spus ca MCC a dat avizul si pentru constructia unui centru de restaurare icoane si picturi in zona Sucevita. Acest centru este proiectat de renumitul arhitect japonez T. Ando, iar investitiile in constructia cladirii sint estimate la 1,5 milioane de dolari, la care se adauga valoarea aparaturii ce va fi asigurata de partea japoneza.

Ministerul Culturii si Cultelor va continua sa finanteze lucrarile de restaurare a manastirii Patrauti si va cauta solutii pentru asigurarea fondurilor necesare intretinerii picturii murale a bisericii manastirii Voronet, a mai spus Ioan Cusnir.


Intră acum și în grupul de