Un cal de la Herghelia Radauti s-a clasat pe primul loc la un important concurs hipic din Italia


Intră acum și în grupul de

La Arezzo în Italia se desfăşoară, în această perioadă, unul dintre cele mai importante concursuri hipice sărituri peste obstacole, Toscana Tour 2014.  Potrivit directorului Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, Herghelia Rădăuţi a participat la competiţie cu un cal tânăr, Zoltan, din rasa cal de sport românesc, în vârstă de 5 ani, care a fost încălecat de antrenorul de cabaline de la Herghelia din Rădăuţi, Ionel Moroşan, şi care a reuşit să obţină trei premii întâi.

Sorin Ciobanu

Ciobanu a spus că rezultatele obţinute de calul Zoltan în anul 2013, când a ocupat primul loc la competiţii din Bucureşti, Sibiu, Piatra Neamţ şi Rădăuţi, au determinat conducerea DS Suceava să îl înscrie în competiţia internaţională de sărituri peste obstacole, iar calul a reuşit trei zile consecutiv să termine parcursul de concurs fără greşeală şi a obţinut trei premii întâi la categoria sa de vârstă.

Ciobanu a precizat că această competiţie a adunat la start peste 1.500 de cabaline de pe întreg mapamondul, iar concursul se desfăşoară pe parcursul a cinci săptămâni sub regulamentul Federaţiei Ecvestre Internaţionale. „Rezultatele obţinute şi în Italia cu un cal tânăr de 5 ani de sport românesc, după o absenţă de cel puţin 15 ani ne fac să privim cu încredere participarea şi obţinerea unor rezultate bune şi la competiţiile ecvestre de sărituri peste obstacole”, a spus Ciobanu.


Intră acum și în grupul de