Placute indicatoare noi pentru strazile din municipiul Falticeni

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a anunţat, marţi, că toate plăcuţele indicatoare ale străzilor vor fi înlocuite după ce timp de peste 25 de ani nu au mai fost montate astfel de elemente de identificare pe imobilele şi străzile din municipiu.

Primarul a spus că de marţi a început montarea pe blocurile din municipiul Fălticeni a plăcuţelor indicatoare, iar Aleea Nucului a fost prima strada a căror locuitori au beneficiat de aceasta modalitate de identificare.

El a arătat că în cursul lunii aprilie toate blocurile din municipiul Fălticeni vor avea o astfel de plăcuţă, apoi toate străzile municipiului vor primi indicatoare noi, astfel încât acţiunea să fie finalizată în luna iunie.

palcuta 1

Plăcuţele, pe care sunt scrise cu litere mari, vizibile de la distanţă, numele străzii, numărul blocului şi scara de bloc aferentă sunt confecţionate din fonduri proprii şi vor fi montate de angajaţii primăriei, fără a se încasa vreun ban de la cetăţeni, a precizat Cătălin Coman care a subliniat că măsura a fost necesară deoarece sunt peste 25 de ani de când nu au mai fost montate plăcuţe indicatoare pe imobilele şi străzile din Fălticeni.

“Este un prim pas pentru a avea un oraş civilizat, în care să nu te rătăceşti pe străzi fără nume, sau căutând blocuri care nu au nici un elemnt de recunoaştere.  Pe lângă plăcuţele de identificare a scărilor de bloc, vor fi montate şi plăcuţe, care să-i ajute pe trecători să identifice rapid strada pe care se află. Rugăm cetăţenii şi agenţii economici să protejeze aceste indicatoare şi să nu lipească pe ele diverse anunţuri sau materiale promoţionale”, a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman.