Primarul Lungu: Nu stim daca Suceava va avea apa calda de Pasti. Furnizorii de lemn nu mai trimit materie prima

Ion Lungu1Conferinta de presa

Ion Lungu, primarul Sucevei:

„Incasarile din trimestrul 1, total venituri 56 milioane lei, comparativ cu 57 milioane in 2013. Venituri proprii, 37,6 milioane lei, cu 2,4% mai mari ca anul trecut.

Avem o serie de categorii, in special fondurile europene unde nu avem proiecte in derulare. Una pste alta, situatia e satisfacatoare. E trimestrul care are incasari foarte bune datorita bonificatiilor. La amenzi de circulatie incasarea e cea mai mare.

S-a aprobat caietul de sarcini la termoficare, asta este situatia si mergem inainte. E o problema de fond la asigurarea caldurii si apei calde. E o scrisoare in care cei de la Bioenergy  atrag atentia ca sunt datori cei de la Termica cu 29 miliarde. E un risc real acolo. Fara patima, e o situatie f oarte delicata cu Termica in insolventa.

Ar trebui facut un efort sa ajunga niste bani la Bioenergy. O sa incerc sa am o discutie. Sunt sanse destul de mari sa se blocheze activitatea. E situatia cea mai delicata in care suntem azi. Indiferent cine va fi operator, e bine sa avem o baza de discutii. Macar jumatate din banii stransi sa mearga la Bioenergy. Pana acum, nu stiu daca s-a platit ceva la Bioenergy. Nu stim daca Suceava va avea apa calda de Pasti. Furnizorii de lemn nu mai trimit materie prima. Populatia nu si-a platit nici factura curenta. Mai sunt 220 miliarde de la populatie.

E un lucru pe care nu il inteleg la salubritate si am evitat sa intru in CL sa modificam caietul de sarcini, acelasi caiet care a luat avizul in septembrie 2012 acum a fost respins de ANRMAP. Chiar nu mai inteleg nimic. Am rugat consilierii sa ne vedem luni la ora 12 ca sa deblocam problema si sa facem modificarile cerute.

Interesant e ca tot mai multi oameni vin si spun ca vor trotuare cu pavele. Ca si in zona centrala si in George Enescu se va disloca trotuarul.”