Primarul Lungu: Nu stim daca Suceava va avea apa calda de Pasti. Furnizorii de lemn nu mai trimit materie prima


Intră acum și în grupul de

Ion Lungu1Conferinta de presa

Ion Lungu, primarul Sucevei:

„Incasarile din trimestrul 1, total venituri 56 milioane lei, comparativ cu 57 milioane in 2013. Venituri proprii, 37,6 milioane lei, cu 2,4% mai mari ca anul trecut.

Avem o serie de categorii, in special fondurile europene unde nu avem proiecte in derulare. Una pste alta, situatia e satisfacatoare. E trimestrul care are incasari foarte bune datorita bonificatiilor. La amenzi de circulatie incasarea e cea mai mare.

S-a aprobat caietul de sarcini la termoficare, asta este situatia si mergem inainte. E o problema de fond la asigurarea caldurii si apei calde. E o scrisoare in care cei de la Bioenergy  atrag atentia ca sunt datori cei de la Termica cu 29 miliarde. E un risc real acolo. Fara patima, e o situatie f oarte delicata cu Termica in insolventa.

Ar trebui facut un efort sa ajunga niste bani la Bioenergy. O sa incerc sa am o discutie. Sunt sanse destul de mari sa se blocheze activitatea. E situatia cea mai delicata in care suntem azi. Indiferent cine va fi operator, e bine sa avem o baza de discutii. Macar jumatate din banii stransi sa mearga la Bioenergy. Pana acum, nu stiu daca s-a platit ceva la Bioenergy. Nu stim daca Suceava va avea apa calda de Pasti. Furnizorii de lemn nu mai trimit materie prima. Populatia nu si-a platit nici factura curenta. Mai sunt 220 miliarde de la populatie.

E un lucru pe care nu il inteleg la salubritate si am evitat sa intru in CL sa modificam caietul de sarcini, acelasi caiet care a luat avizul in septembrie 2012 acum a fost respins de ANRMAP. Chiar nu mai inteleg nimic. Am rugat consilierii sa ne vedem luni la ora 12 ca sa deblocam problema si sa facem modificarile cerute.

Interesant e ca tot mai multi oameni vin si spun ca vor trotuare cu pavele. Ca si in zona centrala si in George Enescu se va disloca trotuarul.”


Intră acum și în grupul de