Vladimir Culiş se ocupa de campania electorala prezidentiala a lui Piotr Poroșenko in Cernauti


Intră acum și în grupul de

Fostul guvernator al regiunii Cernăuţi, Vladimir Culiş, va fi conduce în regiune campania electorală la funcţia de preşedinte al Ucrainei al miliardarului și politicianului ucrainean pro-european Piotr Poroșenko, potrivit unor surse citate de bukinfo.com.ua

Culiş a fost guvernator al regiunii Cernăuţi în perioada 2006-2010, iar în prezent este liderul regional al formaţiunii „Ucraina noastră”.

Piotr Poroșenko are 42 de ani şi este fondator al grupului Ukrprominvest. Averea sa este estimată la circa două miliarde de dolari. Acesta a fost ales deputat pentru prima dată în 1998.

Flutur si Culis

Omul de afaceri ucrainean este considerat o personalitate de compromis, fiind ministru de Externe între 2009 și 2010, în perioada președinției pro-europeanului Viktor Iușcenko, apoi ministrul Dezvoltării Economice și al Comerțului din martie până în noiembrie 2012 în timpul mandatului președintelui Ianukovici.

 El va fi susţinut în cursa pentru funcţia de preşedinte de Vitali Kliciko, unul dintre liderii mişcării proeuropene, care a contribuit la înlăturarea de la putere a lui Viktor Ianukovici. Iniţial, fostul campion mondial la box anunţase că va intra în cursa pentru preşedinţie, dar a decis să se retragă când şi-a dat seama că nu poate ieşi învingător la alegerile din 25 mai.

În alegerile prezidenţiale şi-a anunţat candidatura si fostul premier ucrainean, Iulia Timoşenko.


Intră acum și în grupul de