Sucevenii risca sa ramana fara apa calda. Vezi la cat se ridica datoriile pe care le are Termica catre noua centrala


Intră acum și în grupul de

Datoriile pe care le are societatea de distribuţie Termica SA, către producătorul de agent termic, Bionenergy SRL, se ridică la 12,9 milioane de lei, a declarat, miercuri, primarul Ion Lungu, care a anunţat că din această cauză  furnizarea de apă caldă în regim centralizat în municipiul Suceava riscă să fie sistată

Edilul-şef sucevean a spus într-o conferinţă de presă că producătorul de agent termic, Bioenergy SRL, a informat, printr-o scrisoare, societatea de distribuţie şi transport a agentului termic, Termica SA şi conducerea Primăriei că datoriile acumulate pentru serviciile prestate sunt de 12,903 milioane de lei, nefiind achitate facturile din luna decembrie şi că dacă această situaţie nu se reglementează va fi nevoit să sisteze furnizarea agentului termic.

ion lungu2

Lungu a arătat că va încerca să medieze o discuţie între producătorul de energie termică şi distribuitor pentru a se găsi o variantă prin care să nu se blocheze activitatea de termoficare.

 El a spus că de când Termica SA este în insolvenţă sunt mai multe nivele de decizie şi că este o situaţie de blocaj.

Lungu a menţionat că riscul ca furnizarea agentului termic să fie sistată este „mai mare ca oricând” pentru că şi furnizorii producătorului de energie termică nu au fost plătiţi, iar stocurile se împuţinează.

Primarul a mai declarat că populaţia are datorii de 22 de milioane de lei pentru agentul termic furnizat şi că probabil va fi nevoie „să se treacă prin zero” astfel încât locuitorii să înţeleagă că dacă nu achită nu primesc servicii.

Populaţia municipiului Suceava beneficiază de agent termic, în sistem centralizat, din luna noiembrie 2013 de la noua centrală de cogenerare pe bază de biomasă, o investiţie a firmei Bioenergy Suceava SRL, având ca acţionar firma Adrem Invest.

 Societatea Termica SA Suceava, care a asigurat până în noiembrie 2013 agentul termic în sistemul centralizat din municipiu, este în insolvenţă de la jumătatea lunii iunie a anului trecut şi asigură doar activitatea de transport şi distribuţie.


Intră acum și în grupul de