Municipalitatea suceveana va trebui sa refaca caietul de sarcini pentru licitatia in vederea atribuirii salubrizarii in oras


Intră acum și în grupul de

Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a respins caietul de sarcini în vederea organizării unei noi licitaţii pentru salubrizarea oraşului, a declarat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, care a menţionat că nu mai înţelege care sunt criteriile de avizare ale ANRMAP în condiţiile în care în septembrie 2012 acelaşi caiet de sarcini fusese acceptat.

Edilul-şef sucevean a explicat, într-o conferinţă de presă, că între prevederile care trebuie modificate sunt cele privind durata concesiunii, garanţia de participare, experienţa similară care presupune şi dovada că firma respectivă a încheiat cu succes contracte similare sau criteriile de atribuire.

ion lungu 1

Primarul a menţionat că a solicitat consilierilor locali suceveni să se întâlnească în scurt timp pentru a actualiza caietul de sarcini potrivit cerinţelor ANRMAP.

Primăria Suceava a lansat la sfârşitul anului 2012 licitaţia pentru concesionarea pe o perioadă de patru ani a salubrizării oraşului, pentru suma de 25 de milioane de lei, iar în primăvara anului 2013 a anunţat câştigătorii. Rezultatul licitaţiei a fost contestat de firma Rosal, ce asigurase în ultimii opt ani acest serviciu în Suceava şi care depusese cea mai bună ofertă, dar a fost descalificată.

Contestaţia firmei Rosal a fost admisă, dar ulterior, Curtea de Apel Suceava a decis reluarea întregii licitaţii.

Firma Rosal se ocupă de salubrizarea municipiului Suceava în continuare prin prelungirea contractului care a expirat la 1 decembrie 2012 până la desemnarea prin licitaţie a firmei ce va prelua acest serviciu.


Intră acum și în grupul de