Municipalitatea suceveana va trebui sa refaca caietul de sarcini pentru licitatia in vederea atribuirii salubrizarii in oras

Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a respins caietul de sarcini în vederea organizării unei noi licitaţii pentru salubrizarea oraşului, a declarat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, care a menţionat că nu mai înţelege care sunt criteriile de avizare ale ANRMAP în condiţiile în care în septembrie 2012 acelaşi caiet de sarcini fusese acceptat.

Edilul-şef sucevean a explicat, într-o conferinţă de presă, că între prevederile care trebuie modificate sunt cele privind durata concesiunii, garanţia de participare, experienţa similară care presupune şi dovada că firma respectivă a încheiat cu succes contracte similare sau criteriile de atribuire.

ion lungu 1

Primarul a menţionat că a solicitat consilierilor locali suceveni să se întâlnească în scurt timp pentru a actualiza caietul de sarcini potrivit cerinţelor ANRMAP.

Primăria Suceava a lansat la sfârşitul anului 2012 licitaţia pentru concesionarea pe o perioadă de patru ani a salubrizării oraşului, pentru suma de 25 de milioane de lei, iar în primăvara anului 2013 a anunţat câştigătorii. Rezultatul licitaţiei a fost contestat de firma Rosal, ce asigurase în ultimii opt ani acest serviciu în Suceava şi care depusese cea mai bună ofertă, dar a fost descalificată.

Contestaţia firmei Rosal a fost admisă, dar ulterior, Curtea de Apel Suceava a decis reluarea întregii licitaţii.

Firma Rosal se ocupă de salubrizarea municipiului Suceava în continuare prin prelungirea contractului care a expirat la 1 decembrie 2012 până la desemnarea prin licitaţie a firmei ce va prelua acest serviciu.