Alegerile in PUR Suceava au fost aminate pina in ianuarie 2005


Intră acum și în grupul de

Presedintele PUR Suceava, Constantin Gheorghe, care detine aceasta functie cu titlu interimar din februarie 2004, cind l-a inlocuit pe Dan Strutinschi, aflat in functie tot interimar, a declarat ca Biroul judetean al PUR a tinut cont de sugestia conducerii centrale si a aminat organizarea alegerilor.

Alegerile au fost programate pentru duminica, dar la sedinta s-au prezentat doar materiale de analiza si sinteze privind activitatea organizatiei in ultimele luni si programul de actiuni in vederea alegerilor generale.

Potrivit unor surse credibile, Gheorghe a cerut ca alegerile sa se tina dupa alegerile generale din 28 noiembrie, pentru a nu exista conflicte intre persoane care vizau postul de presedinte al organizatiei. Intrebat daca a dorit sa-si pastreze functia de presedinte pina dupa alegerile parlamentare el a spus ca problema nu a fost pusa in acest fel ci ca aceasta a fost solutia conducerii centrale. El a precizat ca dupa alegerile generale se trage o concluzie despre potentialul umanist din judet. La Suceava s-a aflat duminica si vicepresedintele PUR, primarul de Bacau Romeo Stavarache. El a declarat ca pentru „parlamentare”, mesajul umanistilor catre electorat va fi cel cu care el l-a invins in iunie pe pesedistul Dumitru Sechelariu, si anume cel de schimbare a garniturii la putere cu oameni noi. El a spus ca in structurile de executie, Romania trebuie sa aiba o clasa politica noua, neaservita structurilor mafiote. Stavarache a mai spus ca PUR va hotari pina-n septembrie care-i sint candidatii pentru Parlament si a precizat ca tot pina atunci va fi creionat programul electoral al candidatului partidului pentru Palatul Cotroceni, Codrut Seres. Umanistii suceveni au facut in prezenta lui Stavarache analiza rezultatelor obtinute de ei in scrutinul electoral din iunie. Organizatia PUR a prins vicepresedintia Consiliului Judetean, prin Constantin Gheorghe, are trei din cei 112 primari, trei din cei 37 de consilieri judeteni si 91 din cele 1 510 mandate de ales local.


Intră acum și în grupul de