Elevii Colegiului National „Nicu Gane” din Falticeni au sala de sport modernizata si 30 de mingi oferite de newsbucovina.ro

Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni a inaugurat, joi, sala de sport modernizată în prezenţa unor oficialităţi locale şi judeţene.sala sport nicu gane falticeni

Cu ocazia inaugurării noii săli de sport a colegiului, newsbucovina.ro a oferit elevilor colegiului 30 de mingi, câte zece mingi de fotbal, baschet şi volei pentru câştigarea concursului Balul Balurilor organizat de newsbucovina.ro

La inaugurarea sălii de sport a colegiului fălticenean au participat senatorul PSD Ovidiu Donţu, deputatul PSD Ioan Stan, vicepreşedintele CJ Suceava, Alexandru Rădulescu, şeful ISJ Suceava, Gheorghe Lazăr, precum şi mai multe oficialităţi locale.

sala sport falticeni nicu gane

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a arătat că pe lângă sala de sport, municipalitatea intenţionează să modernizeze şi vestiarele. Astfel, o parte a clădirii urmează să fie supraînălţată şi să fie amenajate vestiare care să permită desfăşurarea de competiţii la sala de sport a acestui colegiu.

catalin coman director nicu gane sef isj

Sala de sport este folosită de elevii de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” şi de sportivii de la Clubul Sportiv Şcolar „Nicu Gane”, având toate dotările necesare pentru obţinerea de performanţe în atletism, volei, tenis, baschet şi handbal.

Pentru primarul Gheorghe Cătălin Coman, sala de sport modernizată în acest an, are o importanţă deosebită, fiind construită în anul 1980, la sugestia şi ca o recompensă pentru rezultatelor obţinute de sportivii pregătiţi de profesorii Gheorghe şi  Argentina Coman, părinţii primarului. Aici primarul Fălticeniului a făcut orele de sport când era elev al liceului, apoi a fost profesor de educaţie fizică şi sport şi coordonator al Clubului Sportiv „Nicu Gane”.

„Am venit aici cu bucurie dar şi cu emoţie pentru că această investiţie s-a realizat şi astfel mai avem o sală frumoasă, modernă. Voi, elevii, sportivii, profesorii şi antrenorii care vă veţi desfăşura activitatea în această sală, sunteţi primii <vinovaţi> pentru tot ceea ce s-a făcut aici. Rezultatele obţinute de dumneavoastră ne-au determinat să găsim resursele financiare, să investim în această sală, fiind un obiectiv necesar şi util. Multumesc partenerilor, conducerii Colegiului Naţional „Nicu Gane”, domnilor parlamentari de Fălticeni, Consiliului Judeţean şi tuturor celor care ne-au ajutat să găsim resursele financiare şi materiale, colegilor mei profesori care au muncit împreună cu constructorii pentru finisaje. Vă urez mult succes într-o sală nou, cu spirit nou şi să ne întâlnim cât mai des pentru a premia sportivii cu performanţe deosebite”, a precizat primarul Cătălin Coman.

O parte dintre invitaţii la acest moment festiv au fost răsplătiţi cu diplome de excelenţă pentru sprijinul acordat în construirea bazei sportive şi promovarea sportului, iar sportivii cu rezultate deosebite au primit din partea administraţiei locale premii în bani, diplome şi medalii.

Prima competiţie găzduită de această sală de sport  este Turneul final al Campionatului Naţional de Minivolei, competiţie ce se va desfăşura în perioada 4 -6 aprilie 2014.