Gheorghe Flutur la slujba de pomenire a domnitorilor Moldovei în capela Cetății de Scaun: Și de data aceasta am aprins o lumânare în această capelă unde nu s-a slujit peste 300 de ani. Este un loc încărcat de istorie Cetatea de Scaun, de aici de unde se conducea Moldova


Intră acum și în grupul de

O slujbă de pomenire a voievozilor Moldovei a fost oficiată, miercuri după amiaza, în capela de la Cetatea de Scaun, în cadrul Programului Ştefanian, iniţiat de președintele Consiliul Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, pentru a cinsti personalitatea voievodului  Ştefan cel Mare.

Proiectul cultural are ca principale direcții punerea în valoare a patrimoniului cultural istoric construit în perioada domniei voievodului Ștefan cel Mare, dezvoltarea durabilă a turismului şi creşterea interesului pentru restaurarea şi protejarea monumentelor istorice.

Președintele Gheorghe Flutur a declarat că au fost pomeniți cei 75 de domnitori ai Moldovei din perioada 1347 până în 1715 de la Dragoș Vodă și toată ramura Mușatină până în 1715.

„Ne bucurăm că am putut participa la această slujbă de pomenire deși într-un număr restrâns alături de primarul Sucevei, Ion Lungu și directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu”, a spus Flutur.

El a arătat că din Cetatea de Scaun s-a condus Moldova și este un loc încărcat de istorie.

„Și de data aceasta am aprins o lumânare în această capelă unde nu s-a slujit peste 300 de ani. Este un loc încărcat de istorie Cetatea de Scaun.De aici, de unde se conducea Moldova, e un loc de unde am lansat în 2017 Programul Ștefanian cu foarte multe acțiuni în toate zonele care sunt legate de ctitoriile lui Ștefan cel Mare. Terminăm acest program în 2 iulie cu un pelerinaj la Putna”, a spus Flutur.

El a precizat că acesta este un gest creștinesc pentru comemorarea înaintașilor.

Socotesc că este un gest creștinesc de comemorare a celor care au condus Moldova, a înaintașilor noștri, o formă de respect pentru că trebuie să ne amintim de eroismul, patriotismul și lupta pentru creștinism și ortodoxie pentru că au apărat aceste zone, acest popor și credința lui și avem multe de învățat. Transmitem speranță pentru mai bine, pentru vremuri mai liniștite și să ne întâlnim mai mulți să viziteze Cetatea de Scaun a Sucevei”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de