Noi orizonturi europene pentru elevii militari câmpulungeni în cadrul unui proiect Erasmus+

La Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a debutat  proiectul Erasmus+ „Era Integrated Learning Challenges”, care reunește cadre didactice și elevi din șase țări europene (România, Grecia, Spania, Bulgaria, Germania și Slovacia) într-un efort colectiv de îmbunătățire a componentelor europene și de promovare a valorilor naționale și instituționale.

O primă reuniune internațională a avut loc în Corfu, Grecia, unde colegiul câmpulungean a fost reprezentat de comandantul colegiului, colonel dr. Romeo-Aurelian Popovici și profesor Monica-Elena Buculei. Reuniunea a avut ca scop trasarea principalelor direcții de acțiune pentru primul an de mobilitate. Cu acest prilej, delegația câmpulungeană a prezentat blogul proiectului care urmează a se construi ca produs final și care va fi utilizat ca resursă educațională la nivel european (Open Education Resource).

Ca  element de noutate, proiectul aduce colaborarea a 120 de elevi din țările partenere pe platforma etwinlearning. Pe o perioadă de doi ani, elevii vor lucra în echipe internaționale și vor realiza produse specifice proiectului pe domeniile limbă și comunicare, arte, știință și sport.

Prof. Monica Buculei