Noi orizonturi europene pentru elevii militari câmpulungeni în cadrul unui proiect Erasmus+


Intră acum și în grupul de

La Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a debutat  proiectul Erasmus+ „Era Integrated Learning Challenges”, care reunește cadre didactice și elevi din șase țări europene (România, Grecia, Spania, Bulgaria, Germania și Slovacia) într-un efort colectiv de îmbunătățire a componentelor europene și de promovare a valorilor naționale și instituționale.

O primă reuniune internațională a avut loc în Corfu, Grecia, unde colegiul câmpulungean a fost reprezentat de comandantul colegiului, colonel dr. Romeo-Aurelian Popovici și profesor Monica-Elena Buculei. Reuniunea a avut ca scop trasarea principalelor direcții de acțiune pentru primul an de mobilitate. Cu acest prilej, delegația câmpulungeană a prezentat blogul proiectului care urmează a se construi ca produs final și care va fi utilizat ca resursă educațională la nivel european (Open Education Resource).

Ca  element de noutate, proiectul aduce colaborarea a 120 de elevi din țările partenere pe platforma etwinlearning. Pe o perioadă de doi ani, elevii vor lucra în echipe internaționale și vor realiza produse specifice proiectului pe domeniile limbă și comunicare, arte, știință și sport.

Prof. Monica Buculei


Intră acum și în grupul de