Incendiu la o casă din Câmpulung Moldovenesc de la un cablu electric defect


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, au intervenit vineri seara cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din municipiul Câmpulung Moldovenesc de pe strada Calea Bucovinei.

Potrivit plutonier Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava, la sosirea echipajelor, ardea acoperișul casei de locuit cu pericol de propagare la întreaga construcție.

În incendiu au ars astereala din lemn pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați și o cameră de la nivelul mansardei pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați.

Totodată, s-au degradat învelitoarea din tablă pe o suprafață de aproximativ 150de metri pătrați, elemente de tâmplărie, elemente de mobilier și alte bunuri din interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat, arată sursa citată.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul construcției.

Având în vedere faptul că incendiile provocate de instalaţiile electrice au o pondere importantă în totalul incendiilor cu pierderi materiale importante şi, în unele cazuri, şi cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina” al județului Suceava reaminteşte cetăţenilor să respecte măsurile pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente nedorite.


Intră acum și în grupul de