Bărbat cercetat penal după ce a lovit un pieton pe o trecere de pietoni din Câmpulung Moldovenesc și l-a dus la spital fără să anunțe organele în drept


Intră acum și în grupul de

Un bărbat este cercetat penal pentru vătămare din culpă și părăsirea locului accidentului.

Potrivit anchetei polițiștilor, vineri dimineața, personalul de serviciu al Poliţiei municipiului Câmpulung moldovenesc a fost informat de către lucrători ai Spitalului municipal din localitate că a fost adusă o persoană  care a fost victima unui accident rutier. 

În baza celor sesizate s-a constituit echipa operativă care s-a deplasat la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc unde din discuţiile cu cadrele medicale a reieşit că, în jurul orei 10.00, un localnic de 77 de ani a fost adus la unitatea spitalicească de un alt localinic de 60 ani întrucât l-a accidentat cu autoturismul.   

Din cercetări  s-a stabilit faptul că vineri la ora  09.48, bărbatul de 77 de ani a traversat str. Calea Bucovinei din apropierea unui magazin,  pe trecere de pieton marcată şi semnalizată corespunzător, ocazie cu care a fost accidentat de autoturismul condus spre Frasin de celălalt bărbat care nu i-a acordat prioritate de trecere.

În urma accidentului pietonul a suferit leziuni, ocazie cu care conducătorul  auto l-a transportat personal la Spitalul Municipal, cu autoturismul implicat în accident, fără a anunţa organele de poliţie despre producerea accidentului şi fără a apela Serviciul de Urgenţă în prealabil.

La unitatea spitalicescă, victima a fost diagnosticată cu „contuzionat ușor prin accident rutier, TCC”.

Conducătorul auto a fost testat cu etilometrul din dotare, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool în aerul expirat.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului.


Intră acum și în grupul de