ȘCOALA DE IE la USV


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava găzduiește, în zilele de 29 și 30 aprilie 2017, între orele 10.00-18.00, ȘCOALA DE IE.

Atelierul este organizat în contextul expoziției IAAIDOMA, deschisă la Hanul Domnesc Suceava / Muzeul Bucovinei, ce cuprinde replici ale cămășilor păstrate de marile muzee ale lumii: Metropolitan New York, Muzeul de Textile din Toronto, Muzeul de Textile din Lyon, Muzeul Etnografic din Geneva. În cadrul evenimentului vor fi explicate și exemplificate tehnici de cusut specifice anilor 1850-1918.

Organizatorul evenimentului, doamna arhitect Ioana Corduneanu, fondatoarea comunității SEMNE CUSUTE, va iniția participanții în taina cusăturilor tradiționale: „Cine este preocupat de un viitor al cămășilor noastre tradiționale trebuie să studieze temeinic trecutul lor, să învețe să stăpânească acul și apoi să treacă la acțiune. Ce coasem azi, să se poarte și peste 100 de ani de-acum încolo!”

ȘCOALA de IE este organizată ca un „maraton” de weekend, care va permite descifrarea și „traducerea” IEI, această capodoperă de design colectiv. Tehnici de lucru pentru croit, protejat și brodat, principii de croi, optimizare, materiale, compoziție și cromatică, proporții armonioase, specific regional, istorie, comerț, antropologie, semiotică, legende și povești – câte un strop din fiecare.

Atelierul de lucru va avea loc în Sala de lectură din corpul E, spațiul fiind pus la dispoziție în baza parteneriatului încheiat între Biblioteca USV,  reprezentată de prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, și arhitect Ioana Corduneanu, fondator al comunității SEMNE CUSUTE.

Pentru înscrieri și informații vă rugăm să ne contactați la adresa: ioanakorduneau@gmail.com

 

 

Vă așteptăm cu drag!


Intră acum și în grupul de