Semnarea unui Protocol între Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social şi Confederația Operatorilor Transportatorilor Autorizați din România


Intră acum și în grupul de

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea și o delegație a Confederației Operatorilor Transportatorilor Autorizați din România au semnat astăzi, 26 aprilie  2017, un Protocol de colaborare în vederea facilitării dialogului între reprezentanții patronali și membrii Guvernului României.

Textul documentului prevede că în maxim 30 de zile să fie promovat proiectul de Ordonanţă de Urgenţă cu privire la modificarea Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, transmis în consultare prealabilă de Ministerul Transporturilor către Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE). Proiectul a fost întocmit în urma discuţiilor cu reprezentanţii Confederaţiei Transportatorilor Auto Autorizaţi din România (COTAR), din data de 10 martie 2017.

Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social împreună cu ministerele de resort vor organiza în această perioadă o serie de dezbateri publice cu toți actorii interesați.

Totodată cele două părți au convenit că se va menţine deschis dialogul pentru rezolvarea celorlalte probleme cu care se confruntă transportatorii, inclusiv atribuirea traseelor Bucureşti-Ilfov.

De partea cealaltă semnatarii: Vasile Ștefănescu, președinte COTAR,  Ion Comuş, preşedinte prim-vicepreşedinte COTAR, Andrei Gafiţa, vicepreşedinte COTAR și Mircea Manolache, vicepreşedinte COTAR  au decis renunțarea la acțiunile de protest anunţate în 26, 27 şi 28 aprilie 2017.


Intră acum și în grupul de