Medalii internaționale pentru dansatorii sportivi români


Intră acum și în grupul de

Sfârșitul săptămânii trecute a fost unul bogat în competiții de dans  sportiv, motiv perfect pentru sportivii noștri să-și demonstreze încă o dată pregătirea excelentă și să confirme trendul ascendent al dansului sportiv românesc.


Probabil cea mai importantă competiție a fost cea de la Salaspils-Letonia, acolo unde s-a desfășurat Campionatul Mondial Under 21 Standard. România a fost reprezentată la acest eveniment de perechea Paul Rednic – Roxana Lucaciu, dansatorii noștri reușind un loc pe podium și cucerirea medaliilor de argint.

Un alt concurs remarcabil a avut loc la Chișinău, acolo unde s-a desfășurat Campionatul European de Tineret Latin. La această competiție, România a avut două perechi în finală, Eduard Coman – Irina Tudorache încheind întrecera pe locul II primind medaliile de argint, iar Vlad Ene – Otilia Gologan au fost medaliați pe locul IV. Reamintim că, în dansul sportiv, toate perechile finaliste sunt medaliate.

La evenimentul din capitala Republicii Moldova s-a desfășurat și concursul WDSF Open Youth Latin acolo unde perechea noastră compusă din Eric Marius Nițu și Antonia Ioana Iosub a dansat finala și s-a clasat pe VI, pereche care a căștigat competiția de Juniori II Latin.

În același timp, la Debrecen, în Ungaria, s-a derulat Cupa Europeană pentru Adult Latin, eveniment la care perechea Șerban Rotaru – Daniela Apatiei s-a clasat pe locul VI în finală.

Un alt succes românesc a fost înregistrat la Tbilisi, Georgia, la concursul WDSF World Open Adult Latin prin perechea Alexandru Ion – Diana Toma, care a reușit o clasare pe locul III și adjudecarea medaliilor de bronz.


Ultima reușită a fost realizată de perechea Ștefan Grigore – Laura Filipescu care a dansat finala WDSF World Open Adult Latin de la Varna (Bulgaria), unde s-au clasat pe locul IV.

Weekendul următor, 21-22 mai, reprezintă o mare provocare pentru dansatorii sportivi români, pentru că în capitală, mai precis la hotel Pullman se va desfășura o nouă ediție a renumitului concurs organizat de Mihai Petre, Romanian Open 2017 WDSF International Open Standard și Latin, un eveniment ce va reuni la start cei mai buni dansatori sportivi români ai momentului dar și nume celebre în dansul sportiv mondial, perechi de top ce vor asigura un spectacol de gală garantat.

Federația Română de Dans Sporti


Intră acum și în grupul de