Ministrul Rovana Plumb a semnat contractul de finanțare pentru valorificarea potenţialului turistic şi cultural al Mănăstirii Frumoasa din Iași


Intră acum și în grupul de

Doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru fonduri europene, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitarea şi valorificarea potenţialului turistic şi cultural al Ansamblului Mănăstirii Frumoasa din Municipiul Iaşi”.

Proiectul, în valoare de peste 21 milioane lei, este finanțat din Programul Operațional Regional 2014-2020 și presupune realizarea unor lucrări complexe de investiții, pe parcursul a 6 ani, perioadă estimată pentru finalizarea reabilitării întregului ansamblu al mănăstirii.

Tot din bugetul proiectului se va asigura și promovarea ulterioară, timp de 6 luni, a complexului mănăstiresc, cu scopul relansării acestuia în circuitul turistic, cultural-istoric şi religios al regiunii Nord-Est. În acest fel, se asigură o creștere semnificativă a numărului de turiști dar și un grad sporit de satisfacție a pelerinilor şi credincioşilor care vor lua parte la ceremoniile religioase într-o biserică înnoită.

Scurt isoric al Ansamblului Mănăstirii Frumoasa:

Mănăstirea Frumoasa a fost construită în anul 1587, fiind refăcută în perioada anilor 1726-1733.  Suprafaţa totală a mănăstirii este de 14.906 metri pătraţi, cuprinzând cinci corpuri: Biserica Sfinţii Voievozi (1836-1839), Palatul de pe ziduri (1726 – 1733), ruinele palatului pentru femei (sec. al XVIII-lea), turnul clopotniţă (1819-1833) şi zidul de incintă (1726 – 1733).

Despre POR:

Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 este unul dintre programele operaționale implementate în România, cofinanțate din fondurile europene structurale și de investiții şi gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), în calitate de Autoritate de Management.

Directia Comunicare
Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene


Intră acum și în grupul de