Ziua Educației sărbătorită la Liceul tehnologic Cajvana


Intră acum și în grupul de

Pe 5 octombrie, în întreaga lume, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Educaţiei. Evenimentul ţine să ne reamintească faptul că o educaţie de calitate reprezintă cheia unei reuşite profesionale.

Astfel, la Liceul Tehnologic “Ștefan cel Mare”- Cajvana, educaţia a fost sărbătorită prin activităţi cât mai diverse care au adus bucurii atât în rândul dascălilor cât şi a „dăscăliţilor” şcolii. Pe parcursul întregii zile au avut loc dezbateri, ateliere de lucru, discuţii, vizionări de filme și documentare, prezentări ppt.

            În primele ore de curs elevii împreună cu îndrumătorii lor au desfășurat activități educative diverse: vizionări video pe teme educaționale, activități practice( realizarea de desene, colaje, afișe, postere, compuneri, etc.) sub genericul “Școala viitorului”, jocuri în aer liber, întreceri sportive.

Începând cu ora 10.00 cadrele didactice împreună cu domnii directori: director coordonator, prof. Robu Nicolae, director adjunct, prof. Ciotu Iulian, precum și director adjunct, prof. Iacoban Floarea, s-au întâlnit la o “masă rotundă” sub genericul “ Educația în context european”, în cabinetul de istorie al Liceului Tehnologic “Ștefan cel Mare” – Cajvana.

Rolul educatorului și al educației a fost pus în valoare în gândurile, prezentările și referatele: “Antologie de citate privind educația” și ”Semnificația zilei de 5 octombrie”-prof.înv.primar Tomuț Cristina, referatul ”Educație-educatori”- prof.înv.primar Solcan Trandafira, compunerea ”Povestea învățătoarei”-prof.înv.primar Davidoaia Irina, referatul ”Rolul dascălului în procesul de educație”-prof.înv.primar Rezuș Mihaela, prezentarea ppt ”Educația financiară, în ciclurile preșcolar și primar – impact pozitiv în rândul elevilor, profesorilor și părinților din țara noastră”-prof.înv.primar Seserman Lidia-Loredana, referatul ”Educația ecologică, temelia unei vieți sănătoase”-înv. Pîțu Cristina, poeziile ”Menire” și ”Rugăciune pentru dascăli” recitate de prof.înv.primar Dranca Minodora, referatul ”Integrarea copiilor cu CES în învățământul de masă”-prof. Nistiriuc Laura, prezentarea ppt ”Educație prin muzică și dans”-prof. Dîrțu Violeta, prezentarea ppt ”Eu sunt dascăl ”-prof. Focșa Liliana,  prezentarea ppt ”Educația, ușă spre umanitate sau mișcarea din întuneric spre lumină”-prof. Tcaciuc Ionela, referatul ”Educația fizică-valențe educative”-prof. Solcan Mirela, prezentarea ppt ”Cel mai bun sistem de învățământ din lume”-prof. Moroșan Diana, referatul ”Importanța educației profesionale”-prof. Savu Eudochia, prezentarea ppt ”Educația Nonformală”-prof. Moroșan Anastasia, referatul ”Facilități educaționale oferite de Google”-prof. Crăciun Marius, prezentarea ppt a proiectului ”Împreună”, realizat de Consiliul Școlar al Elevilor, prezentat de eleva Seserman Teodora-Camelia ( clasa a VIII-a B ).

Gândurile despre educație ale dascălilor prezenți s-au așternut spre final într-un lanț de frunze multicolore, iar Uniunea Sindicală Cajvana, reprezentată de domnul profesor Crăciun Marius a oferit o felie dulce din tortul în formă de carte special conceput pentru acestă zi.

 “Cred cã depinde de noi sã sãrbãtorim aceastã zi, nu o datã pe an, ci în fiecare zi. Ca profesor, eu mã bucur atunci când în ochii copiilor mei de la clasã gãsesc un zâmbet destinat mie, pentru puținul din ziua respectivã sau din ora respectivã, în care am fost împreunã. E clar cã ne dorim foarte multe si de la societate, iar în unele privințe suntem pe drumul cel bun, dar plãcere mai mare și iubire mai mare de a fi dascãl si de a fi educator cred cã nu o putem gãsi decât în partenerii nostri, care sunt elevii. “ a subliniat doamna Consilier Educativ , prof.pentru înv.primar Tomuț Cristina.

Dezbaterile care au avut loc au subliniat faptul că prin educaţie omul își dezvoltă personalitatea, devine cetățean și își asumă roluri în societate în temeiul valorilor fundamentale: respectul, egalitatea, dreptatea, pacea etc.

 

Prof. înv.primar SESERMAN LIDIA-LOREDANA

Responsabilă cu promovarea imaginii

Liceului Tehnologic “Ștefan cel Mare” – Cajvana


Intră acum și în grupul de