Expoziție de artă fotografică din China la Suceava


Intră acum și în grupul de

Ediția a V-a a Festivalului Fotografiei Chineze în România, organizată de Asociația Internațională ”Euro Foto Art”, sub patronajul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România,  a oferit oportunitatea de a prezenta în acest an peste 25 de manifestări expoziționale de excepție în capitală și în cele mai mari orașe ale României. Festivalul dedicat Zilei Naționale a Chinei a debutat marți, 26 septembrie 2017, la ora 11:00 la Casa Româno – Chineză din capitală.

Festivalul oferă oportunitatea de a organiza și la Suceava o expoziție de artă fotografică deosebită cu sprijinul Consiliului Județean Suceava prin Centrul Cultural ”Bucovina”  (instituție parteneră a Asociației ”Euro Foto Art”).  Expoziția intituată ”Tradiții populare Chineze”, prezintă tradiția populară chineză milenară. În acest context, în foaierul Centrului pentru Susținerea Tradițiilor Bucovinene vor fi etalate  100 de fotografii alb-negru și color din China, puse la dispoziția organizatorilor de către China Photo Network Online din Zhuhai (Organizație parteneră a Asociației ”Euro Foto Art”).

Fotografiile au fost realizate  de cei 6 artiști fotografi chinezi ai Asociației Chineze: Chen Dan, Honghong Wang, Weikun Li, Xu Hang, Yuan Chusheng și Zhang Hui, care prezintă cultura multinațională a Chinei.

Republica Populară Chineză, care este o țară multietnică cu 56 de naționalități, prezintă diferite scene inspirate din condițiile de trai, obiceiurile, credințele religioase, personajele naționale și gusturile estetice ale diferitelor grupuri etnice care au format o cultură națională cu trăsături distinctive și au creat, de asemenea, o trăsătură culturală bogată și diversă în această țară minunată din Asia.

Venisajul va avea loc vineri, 20 octombrie 2017, la ora 13:00, expoziția putând fi vizitată până la data de 19 noiembrie 2017.


Intră acum și în grupul de