Elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului au organizat cea de-a IV-a ediție a „Spectacolului Caritabil”


Intră acum și în grupul de

La Colegiul Alexandru cel Bun din Gura Humorului, anul calendaristic nu se poate încheia oricum. Ca în fiecare an, luna decembrie trăiește agitația, freamătul și pregătirile Spectacolului Caritabil, inițiativă a Consiliului Elevilor, și ale spectacolului oferit profesorilor colegiului de către elevii claselor a XII-a.

A IV-a ediție a Spectacolului Caritabil, și-a propus să depășească cele anterioare prin numărul de bilete vândute, momentele din spectacol și implicarea celor dornici să ajute la reușita acestuia. Eleganții prezentatori, elevii Narcisa Nechitoaia, Alexandra Luchian, Lucian Faraon și Andrei Orhean, au provocat publicul la două ore de descoperire a unor talente care au dorit să se facă auzite și văzute prin dans, interpretare vocală sau instrumentală, pe o scenă unde bradul uriaș suplinea lipsa zăpezii de afară.

Au fost două ore de bucurie pentru cei prezenți în sală, au fost tradiții românești și de pretutindeni adunate și oferite cu drag și căldură de elevii colegiului humorean. Începutul l-au făcut cei din Ansamblul ”Mănăstirenii”, pregătiți de Andrei Podariu și coordonați de primarul din Mănăstirea Humorului, profesor Constantin Moldovan. Pe aceleași ritmuri populare,  elevii din Ansamblul ”Balada” au adus în fața publicului costumele bucovinene, ritmul alert și au demonstrat pasiunea pentru dans și pregătirea temeinică. Elevii claselor a X-a F – coregraf Narcisa Beleca și a X-a D – coregraf Ioana Alexandra, instructor Sala de dans ”Z Studio” Gura Humorului, au cucerit atenția și aplauzele publicului cu dansurile moderne pregătite și cu costumele de sezon create.

 

Colindele sunt de sezon dar interpreții sunt mereu alții iar interpretările sunt personalizate după sufletul fiecăruia dintre ei. Publicul a audiat colinde tradiționale interpretate de elevii: Diana Rusu și Sânziana Moroșan, Chichiriță Cristina care a interpretat și o piesă din folclorul românesc, Teodora Vieru, Alexandra Carpiuc, Maria Cuciurean și Iulian Luncan.

Crăciunul descoperă la Gura Humorului și talente care aduc în scenă piese de sezon din repertoriul internațional. Aplauzele nu au contenit la interpretarea Amaliei Urâtu, acompaniată la chitară de tatăl ei. Au interpretat hituri de sezon Pazar Rebeca și Andreea Pușlău pe ritmul cărora au dansat colegii lor.

Interpretarea colindelor la saxofon de către elevul Paul Plai și momentul creat de Narcis și Robert Obreja – vocal și interpretare la orgă, au completat atmosfera specială din sală, au creat emoție și, la fel ca și dansul sportiv al frumoasei perechi Smărăndița Mureș și Andrei Orhean, au făcut publicul să vibreze cu interpreții. Spectacolul caritabil a avut și invitat special, trupa Potera, cunoscută publicului și de la alte spectacole.

Voluntarii au avut grijă ca totul să fie perfect, este vorba despre elevii Florin Babi, Adrian Prodan, Magda Cepoi, Andreea Mușină , Ana Bialy, Marcu Stefan, Gabriela Flocea, Diana Davidel, Mihaela Gemănari, Ioana Oanea, Adriana Blaga, Adelina Miron, Alexandra Maria (pe facebook), Luca Moise, Bianca Duca, Denisa Muntean, Corlățan Diana, Gemănar Simona, Bianca Ungurean, Andrei Beleș și despre membrii Consiliului Elevilor de la Colegiul Alexandru cel Bun. A fost un spectacol de calitate, cu momente reușite, cu ritm și culoare, pasiune și talent.

 

Contabilizarea sumelor adunate din vânzarea biletelor a însemnat un total de 2700 lei care au fost depuși în contul Asociației Mansarda Gura Humorului. Această sumă va reprezenta un ajutor bine-venit pentru construirea locuințelor celor 18 familii ce au rămas fără un acoperiș deasupra capului în incendiul devastator din cartierul Marly din oraș în acest an.

După amiaza zilei de 21 decembrie a fost plină la colegiu, elevii claselor a XII-a au pregătit un adevărat spectacol al tradițiilor de Sărbători. Colindele au răsunat pe miros de sarmale și pe acompaniament de orgă, profesorii au fost colindați în limba română și în limba polonă, pregătiți de domnul profesor Adrian Olar.

Urătura a însemnat costume unice, pene de păun, urși și ursari, capre, dans, antren, tobe, totul pregătit din timp și cu dăruire. Nu este ușor să găsești costumul potrivit, să înveți textul și să ai și intonația necesară dar spectacolul a fost complet, trăit și oferit din respect pentru cadrele didactice. Diriginții claselor terminale au îmbrăcat costumul popular alături de elevi și au fost răsplătiți cu colaci tradiționali de doamnele director.

 

Cadrele didactice de la Colegiul Alexandru cel Bun mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea acestor două spectacole care au încheiat festiv 2017 și doresc să transmită Sărbători fericite! și La mulți Ani! elevilor, părinților, colaboratorilor și partenerilor.

 

Profesor Cîmpan Brîndușa Luminița

Colegiul Alexandru cel Bun, Gura Humorului


Intră acum și în grupul de