Cadre didactice ale Liceului Tehnologic “Ștefan cel Mare” din Cajvana, în excursie tematică în Republica Moldova


Intră acum și în grupul de

Liceul Tehnologic “Ștefan cel Mare ”din Cajvana, prin reprezentanții săi, cadrele didactice, au desfășurat în perioada 23-25 martie 2018 a șasea acțiune din Calendarul de activități dedicate CENTENARULUI MARII UNIRI, concretizată într-o excursie tematică în Republica Moldova.

În prima zi, grupul excursioniștilor  ajuns a Cricova, un oraș din raionul Râșcani, la 11 km de Chișinău. Au fost plăcut impresionați de orașul subteran care are 120 km de străzi și o imensă colecție de vinuri, fiind declarat obiectiv cultural al patrimoniului Republicii Moldova.

Chișinăul, capitala Republicii Moldova, a fost un alt popas turistic. <<Plimbarea pe bulevardul principal “Ștefan cel Mare și Sfânt”, trecerea pe sub Arcul de Triumf, închinarea la Catedrala Ortodoxă ne-a făcut să ne simțim aproape de frații noștri români.>> a afirmat doamna Consilier Educativ, prof.înv.primar, Tomuț Cristina.

Mănăstirea Căpriana, o bijuterie culturală din inima codrilor a fost un loc de pelerinaj. Acest complex monahal datează din secolul XIX ( 1429) de pe vremea lui Alexandru cel Bun și are o valoare culturală și istorică excepțională pentru neamul românesc.

Drumul în Moldova a continuat spre nord, în orașul Edineț. A fost o întâlnire emoționantă cu frații români de acolo, cadre didactice de la Liceul Teoretic “Pan Halipa” cu predare în limba română, aceștia fiind partenerii noștri în educație din 28 ianuarie 2015, prin proiectul educațional „Conexiuni de Suflet”. Reprezentanții Liceului Tehnologic “Ștefan cel Mare”Cajvana au donat liceului din Edineț o multifuncțională Xerox. Au cântat împreună cântece de suflet românesc sub flamura tricoloră.

Mănăstirea Zăbriceni, aflată într-un loc pitoresc, a fost locul unde excursioniștii au ajuns în Ziua de Buna Vestire, fiind impresionați de muzica bisericească și candelabrul bizantin din fața altarului.

Excursia a fost organizată de domnul director coordonator, profesor Robu Nicolae al Liceului Tehnologic “Ștefan cel Mare” din Cajvana.

 

Prof.înv.primar Seserman Lidia-Loredana

Responsabilă cu promovarea imaginii

Liceului Tehnologic ”Ștefan cel Mare” Cajvana


Intră acum și în grupul de