Proiectul educațional „Eu în lume”, la Școala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Șcheia

În perioada 26 – 30 martie 2018, la Școala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Șcheia s-a desfășurat o paletă largă de activități cuprinse în săptămâna „Școala Altfel” – în baza proiectului educațional „EU ÎN LUME”.

Luni, 26 martie, elevii au avut posibilitatea să întâlnească reprezentanți ai DSP Suceava – în persoana d-nei Aga Zica, în cadrul activității „Educație pentru sănătate, educație pentru viață” care le-a oferit informații și recomandări privind igiena personală și adoptare unui stil de viață sănătos.

Pictură și realizare copertă cărți ” – activitate coordonată de prof. Claudia Vornicu, prof. Alina Lăzăreanu şi prof. Adrian Cerlincă a constituit un prilej pentru elevi de a-şi demonstra aptitudinile artistice, iar „Cercul de istorie” – condus de prof. Mirela Pintescu – un filon al istoriei naţionale.

Matematica prin joc” – coordonat de prof. Ioana Petrescu, prof. Roxana Rotaru și prof. Oana Micu a demonstat elevilor că jocul cu cifrele poate fi ceva distractiv.

O activitate interesantă s-a desfășurat marți – 27 martie, denumită generic „Omul împotriva omului”.

Activitatea a cuprins informații privind traficul de persoane – moderată de consilierul școlar – prof. psih. Rodica Ungureanu.

Materialele utilizate în cadrul acestei activități (filme documentare, flyere, suport de curs etc.) au fost puse la dispoziție de Asociația eLiberare – București în baza unui acord de parteneriat.

Facebook – un pericol”! – activitatea concepută și moderată de d-na ec. Iuliana Buzuleac a avut rolul de a trage un semnal de alarmă elevilor privitor la pericolul expunerii pe rețelele de socializare a vieții personale. Elevii au avut posibilitatea vizionării unor filme documentare , urmate de discuții.

Libertate și responsabilitate” – activitate desfășurată cu sprijinul reprezentanților Poliției Șcheia a fost un prilej pentru elevi de a lua la cunoștință despre asumarea responsabilității propriilor fapte.

„Cărțile, pasiunea mea” – activitate coordonată de prof. Sarmiza Luca a avut ca scop încurajarea elevilor către lectură și dobândirea competențelor lingvistice.

Deoarece ne aflăm în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, în virtutea unui obicei deja încetățenit la școala noastră, la sugestia elevilor, săptămâna se va încheia cu o donație de produse alimentare oferită copiilor instituționalizați la Căsuța de Tip Familial Șcheia.

Toate activitățile desfășurate în săptămâna „Școala Altfel” au fost sugerate de elevi în urma aplicării unor chestionare.

Consilier școlar – prof. psih. Rodica UNGUREANU