Copii aflați în dificultate din Gura Humorului au susținut un program artistic, tematic, emoționant


Intră acum și în grupul de

Joi, 29 martie  2018, a avut loc, la Catedrala Nașterea Maicii Domnului   din  Gura Humorului, serbarea  ”LUMINA DIN SUFLETELE NOASTRE”, cu ocazia Sfintelor sărbători Pascale, la care au participat beneficiari  prescolari, școlari și tineri din cadrul Serviciilor multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, jud.Suceava.

            În prezența invitaților din cadrul  Direcției Generale de Asistență socială și Protecția copilului Suceava, a preotului paroh, Nuțu Mircea, a preotului Bliorțu Dumitru și a preotului Moroșan Dorin,  a interpretei de muzică bucovineană, Manuela Pohoață,  dar și a celorlalți invitați de seamă, din orașul Gura Humoruluui dar și din  județ,  din  125 de  beneficiari ai serviciului,  în jur de  20 de copii și tineri,   au susținut un program artistic, tematic, emoționant.

Momentele prezentate au reușit să împletească, într-un mod deosebit, pricesne și sfaturi de suflet, Decalogul Tăcerii dar și mesaje cu iz pascal.

În ciuda emoțiilor  cu greu mascate, participanții au transmis cu bucurie invitaților, ceea ce ei au învățat  pe parcursul celor 30 de zile : să creadă în ei și în ceea ce pot face, și, mai presus de orice, să creadă că, avandu-l pe Dumnezeu alături, își pot înmulți talentele.

            La intrarea în catedrala Nașterea Maicii Domnului din Gura Humorului a avut loc  un atelier de încondeiat ouă, la care au participat tineri din cadrul instituției noastre, facand  demonstratie de ouă încondeiate. Îndrumarea tehnică a fost asigurată de  voluntari și localnici din Moldovița, care fac parte din Grupul Local de Tineret Moldovița, elevi la Liceul Tehnologic „ Vasile Cocea” din Moldovița,  care duc mai departe  tradiția  locală de închistrit ouă.

            Cu toții, mici și mari, experți care au vibrat alături de acești oameni deosebiți, șeful serviciului, asistenți sociali,  psihologi, educatori, colaboratori, reprezentanți de la instituțiile  preșcolare și școlare din oras, de la Poliția Gura Humorului, reprezentante din cadrul Clubului  femeilor  active din  Gura Humorului, simpli spectatori sau reprezentanți ai instituțiilor județului,  ne-am bucurat de spectacolul primit „LUMINA DIN SUFLETELE NOASTRE”  și am simțit mai aproape minunea Învierii Domnului.

Ne-au onorat cu prezența, invitatii nostri speciali, elevi de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „ Mitropolit Dosoftei din Suceava ”coordonati de  preotul Bogdan Cojoleanca- directorul Seminarului Teologic din Suceava,  care ne-a impresionat pană la lacrimi, cu pricesne de suflet.

            Aducem mulțumiri preotului paroh, Nuțu Mircea din Gura Humorului, pentru găzduire dar și pentru cadourile oferite( icoane și fructe), elevilor voluntari din cadrul Grupului Local de Tineret din  Moldovița, sponsorilor noștri de seamă, familiei Bibolaru Alina din Moldovita,  care a bucurat copii și tinerii din cadrul serviciului, cu daruri constand în dulciuri(ouțe, iepurași, buburuze din ciocolată)  și fructe.

 

 

 

 

 

De asemenea, aducem multumiri  Tipografiei Terra Design din Gura Humorului, pentru grafica si printarea afișelor și invitațiilor de la eveniment.

 

MULȚUMIM TUTUROR!

 

Vă dorim Sărbători Pascale în pace și armonie!

 

 

 

DIRERCTOR EXECUTIV,                                                      Director Executiv Adjunct,

 

NADIA CREȚULEAC                                                               Margareta Isăilă

 

 

Întocmit,

Șef serviciu,                                                              Coordonator personal de specialitate

Pintilie Mihaela                                                                             Ulici Maria

 


Intră acum și în grupul de