„Stejarul Centenarului” de la Școala Gimnazială „Petru Mușat” Siret


Intră acum și în grupul de

În cadrul manifestărilor organizate cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, desfășurate la Școala Gimnazială ”Petru Mușat” Siret, în ziua de 30 martie 2018, în curtea școlii a fost plantat un stejar intitulat ”Stejarul Centenarului”. Acest stejar va sta alături de alți doi stejari, încărcați de istorie, care au fost plantați în urmă cu 100 de ani spre amintirea extraordinarului eveniment pe care l-a reprezentat Marea Unire de la 1918.

Astfel de stejari au fost sădiți acum 100 de ani în curțile mai multor școli din țară, fie de către învățătorii școlilor respective, fie (în cazul unor localități din Bucovina) de către studenții bucovineni din Cernăuți, membri ai Societății ”Arboroasa”.

Acești stejari, adevărate monumente vii (pe care trecerea anilor le-a pus pentru o vreme în uitare) au crescut împreună cu bunicii noștri, cu părinții noștri, cu noi, cu generații după generații de elevi, amintind de cel mai important moment al istoriei naționale.

Evenimentul din 30 martie 2018 a fost posibil cu sprijinul Direcției Silvice Suceava, prin Ocolul Silvic Adâncata, care a pus la dispoziția școlii puietul, iar la eveniment au participat elevi și profesori ai școlii, dna director Liliana Mocrei și directorul adjunct Dumitru Băncescu.

Stejarul Centenarului, sperăm să devină (ca și cei doi Sejari ai Unirii) un simbol al școlii noastre, un arbore sfânt, pe care urmașii noștri să-l păzească cu grijă, un arbore care să aducă aminte de marile evenimente ale istoriei dar și de atenția pe care trebuie s-o acordăm ocrotirii mediului.

Prof. Dumitru Băncescu


Intră acum și în grupul de